AKTUELNO

Komemoracija povodom smrti legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca održana je danas u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

Na mestu gde je čuveni dribler dizao publiku na noge od njega su se oprostili porodica, prijatelji, bivši saigrači i brojni asovi.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, na ivici suza i drhtavim glasom, poručio je da je Šekularac bio jedinstven.

Foto: Tanjug

- Opraštamo se od Šekularca, virtuoza fudbala, deo bogate istorije Zvezde koju je i sam stvarao. Majstorstvo na terenu preneo je i kao trener. Mnogo je toga uradio i postigao, nemoguće je to recima opisati. Ljudi su ga voleli, navikao je Zvezdinu publiku na majstorstvo, zato i ona danas traži takve. Bio je igrač - smeker, šaljivdžja i boem, prava inspiracija mnogima - rekao je Mijailović.

On je dodao da je klub ponosan na Šekularca, drugu Zvezdinu zvezdu, i da ima velike zasluge što je Crvena zvezda najgledaniji klub u ovom delu Evrope.

Aleksandar Marković teško je podneo odlazak bivšeg saigrača.

- Tužan je dan za sve Srbe i zvezdaše, od danas će Dragoslav biti na zvezdanom nebu. Tu i pripada... Imao sam sreću da igram sa njim, večno će živeti legenda njegovih anegdota - naveo je Marković.

Foto: Tanjug

Boško Đurovski u jako emotivnom izlaganju podsetio je koliki trag je ostavio Šekularac.

- Imao sam čast da me treniraš, fudbal je za tebe bio jednostavan. Zahvaljujući Šekiju smo otac i ja postali zvezdaši... U Zvezdi su bili veliki igrači, fudbalski džentlmeni, geniji, kobre, majstori, ali Šeki niko nije bio kao ti. Dribling je u fudbalu sve, a tu je bio najbolji - poručio je Đurovski, posle čega je nastao veliki aplauz.

U čast popularnog Šekija, koji je preminuo u subotu u 82. godini, emitovan je i dokumenatarac kroz koji je prikazana njegova bogata karijera.

Foto: Tanjug

Događaju su prisustvovali legende crveno-belih Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Zoran Filipović, Jovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi, čelnici kluba, Nebojša Čović, Zoran Moka Slavnić, potpredsednici Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić i Nenad Bjeković, selektor Mladen Krstajić, Ilija Petković i mnogi drugi...

Sahrana Šekularca zakazana je za danas od 14.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

#Dragoslav Šekularac

#Komemoracija

'