AKTUELNO

Ovo je dramatična, nesrećna ljubavna priča bazirana na nesporazumu.

Predstava "U agoniji" Miroslava Krleže, u režiji Ane Đorđević i produkciji agencije "Beo art", biće premijerno izvedena večeras na sceni "Raša Ploavić" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Đorđević je insistirala na savremenom glumačkom izrazu, temeljnom radu sa glumcima - Marijom Vicković, Radovanom Vujovićem i Brankom Cvejićem i kaže da je predstava vrlo filmična, dinamična sa naglašenim trilerskim elementima.

- U osnovi je dramatična, nesrećna ljubavna priča bazirana na nesporazumu, ali koja krije i druga značenja, prvenstveno pitanje izdaje principa ljudskosti - objasnila je rediteljka.

Đorđević je navela i da je kao reditelj stala na stranu ženskog lika koji se ne miri sa pravilima igre.

- Ostali smo u epohi. Nema ni potrebe priču modernizovati, jer period između dva rata je roditelj ovog našeg vremena, naš sistem vrednosti je tada rođen. Krleža je istakao ženu kao žrtvu porodičnog nasilja, ali i nasilja od strane ljubavnika, i ono što ona treba da shvati jeste da su laži, prevare, izdaja, licemerje, mahinacije način na koji funkcioniše svet najuspešnijih i može da bira da igra tu ulogu ili da se odrekne takvog ponašanja - kazala je Đorđević.

S. M.

#Pozorište

#Predstava

#Premijera

'