AKTUELNO

Direktor Beogradske filharmonije ocenio je kao nezaboravan događaj otvaranje nove koncertne sezone i najavio put u Grac na otvaranje simfonijske koncertne sezone 24. i 25. septembra.

Stajaćim ovacijama završen je sinoćni nesvakidašnji nastup Beogradske filharmonije, kojim je otvorena koncertna sezona pod palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Za prvi koncert u sezoni, kome je prisustvovala i proslavljena holivudska glumica Stana Katić, vladalo je ogromno interesovanje, a radoznala publika je u velikom broju stajala.

- Postoji nekoliko događaja koje ću pamtiti čitavog života, a sinoć je upravo bio jedan od takvih - kaža direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac za "Nacionalni dnevnik".

Foto: TV Pink

Ističe da su muzičari Filharmonije priredili nezaboravno veče i podseća da je repertoar proširen i na opersku muziku.

Filharmonija je uspostavila nove standarde onoga kako mora da se izvodi opera i kako treba da zvuči. Beskrajne ovacije beogradske publike na kraju su otvorile novu sezonu Filharmonije onako kako se ona otvara u Berlinu, Njujorku i Parizu. Svi možemo da budemo jako ponosni - kaže Tasovac.

Govoreći o prisustvu holivudske zvezde Stane Katić, Tasovac kaže da je reč o beskrajno šarmantnoj osobi i osobi koja prati svet umetnosti.

- Razmazili smo se i navikli smo na vrlo drage goste koji nam dolaze iz čitavog sveta, pa ih je tako posećivao Pirs Brosnan, Ralf Fajns, Novak Đoković... To je naša publika, uključujući i onu stalnu koja dolazi svakog petka - kaže direktor Filharmonije.

Foto: TV Pink

Tasovac je najavio put u Grac na otvaranje simfonijske koncertne sezone 24. i 25. septembra.

- Izvodićemo na otvaranju, između ostalog, i Dragutina Gostuškog. Posle sinoćnih ovacija, već jutros je bila proba programa za koncert koji ćemo održati u Gracu i na programu će biti još Musorgski, Rahmanjinov... - kaže Tasovac za Pink.

#Ivan Tasovac

#beogradska filharmonija

'