AKTUELNO

Posle Beograda i Kruševca ovo je treći grad u Srbiji u kom je postavljena ta izložba.

Izložba "Necenzurisane laži - Manipulacija pojmom cenzure u Srbiji 2014 - 2016.", koju organizuje Srpska napredna stranka, otvorena je danas u Subotici.

Otvaranju Izložbe prisustvovao je potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević koji je rekao da je tu postavku video nekoliko puta i da svaki put kada je pogleda oseća se zgroženo.

Foto: Promo

- Na ovim zidovima, među ovih na hiljade tekstova i drugih novinarsko umetničkih izražaja, zajedničko je samo jedno - da ništa nije tačno od onoga piše. I ovih šest meseci dok nas isti ti mediji "razapinju" zbog ove istine koju pokazujemo po Srbiji, dok ti isti i dalje viču kako nema slobode, kako "sujetna vlast" ne podnosi kritiku, a nesmetano štampaju i emituju nove fabrikovane afere, nove izmišljotine, a sve to u Srbiji koja je tobože u mraku cenzure. Pa mi ne samo da cenzurišemo nego i promovišemo to naše cenzorstvo - rekao je Vučević.

Foto: Promo

On je naglasio da stvari koje prikazane na izložbi nikada neće zaustaviti Srpsku naprednu stranku. Naprotiv, daće joj dodatno ubrzanje.

- Može laž da stanuje na papiru, ali istina je svuda oko nas u stvarnom životu i građani to znaju - naglasio je on i dodao da od danas radi sajt www.necenzurisanelaži.com

Foto: Promo

Potpredsednik SNS-a i predsednik poslaničke grupe te stranke u Skupštini AP Vojvodine Milenko Jovanov je kazao da se na izložbi mogu videti prikazi iz medija baš onakvi kakvi su izlazili u javnost, bez dodatnih komentara ili bilo kakvih prepravki.

Foto: Promo

- Zato što je jedna brutalna laž o cenzuri medija razbijena istinom o tome šta se sve u srpskim medijima objavljuje? -  zapitao se on.

J. Stanković

#Cenzura

#Izložba

#Subotica

'