AKTUELNO

Film "Vlažnost" srpskog reditelja Nikole Ljuce otvoriće nastupajući 44. Beogradski međunarodni filmski festival - FEST 2016, najavili su organizatori.

"Vlažnost" je moderna priča sa primesama trilera. Film prati lik Petra, mladog menadžera čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova žena iščezne, a on pokuša da njen nestanak sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom.

Dok danju pokušava da održi savršenu sliku koju je o sebi izgradio, noću ne može da spava, počinje da trči praznim ulicama i suočava se sa drugačijim licem grada, njegovim kontrastima i sukobima koje nikada do tada nije primećivao, navodi se u saopštenju organizatora FEST-a.

Vlažnost je celovečernji debi Nikole Ljuce, koji se istakao kratkim filmovima "Četvrtak", "Narednik" i "Scene sa ženama" koji su prikazivani na mnogim međunarodnim i domaćim filmskim festivalima.

Ko-scenaristkinja filma je Staša Bajac, a u glavnim ulogama su Miloš Timotijević i Tamara Krcunović. Ostale uloge tumače Slaven Došlo, Katarina Marković, Vanja Ejdus...

Film "Vlažnost" na FEST-u će biti prikazan u okviru takmičarskog programa "Srpski film".

Autor: Č. Nikolić

'