AKTUELNO

Glumac Lazar Ristovski izjavio je danas da nije imao pomoć za snimanje filma "Kralj Petar Prvi" od onih koji imaju najviše novca u Srbiji, pa je zato dao mogućnost opštinama i domovima kulture u raznim gradovima u Srbiji da unapred kupe karte za film po jeftinijoj ceni.

"Umesto 500, 600 dinara, karte smo prodavali po popularnoj ceni od 200 dinara ne bi li ljudi lakše kupili, a nama pomogli. To što će karte biti u prodaji već sutra je takodje pokušaj da zatvorimo budžet", objasnio je Ristovski.

On je kazao da su budžet za film i seriju objedinjeni i iznose oko 2,3 miliona evra, ali da nije naišao na odziv od onih koji imaju novac.

"Nisam naišao na odziv naročito onih koji imaju para, a to su srpski tajkuni. Niko od njih nije dao dinar za ovaj projekat. Na kraju sam srećan zbog toga, jer oni nisu to ni zaslužili", objasnio je Ristovski.

Ristovski je rekao da je najveću pomoć snimanju filma dao predsednik Srbije Alksandar Vučić kao i Komandant Kopnene vojske Milosav Simović.

Film "Kralj Petar Prvi" sniman je po romanu Milovana Vitezovića "Čarape Kralja Petra", a glavnu ulogu igra Lazar Ristovski.

Film će biti prikazivan u bioskopima od 11. novembra, a karte će biti u prodaji od sutra, 3. avgusta.

#Film

#Lazar Ristovski

'