AKTUELNO

Koncert se održao ispred hrama Svetog Save.

Ansambl Aleksandrov čuven je po svom repertoaru, koji govori o hrabrosti i odvažnosti sovjetskih vojnika. Ovaj ansambl redovno nastupa na svečanim događajima posvećenim datumima Velikog otadžbinskog rata, kako u Rusiji tako i izvan nje, ali i na proslavama važnih praznika kao što su Dan pobede, Dan branilaca otadžbine, Međunarodni dan žena.

Ansambl Crvene armije "Aleksandrov" večeras izvodi poznate ruske numere kao što su "Kaćuša", "Ždralovi", "Dan Pobede", "Crne oči", "Kaljinka".

Foto: Tanjug

Koncert ispred Hrama Svetog Save je prvi put da Akademski ansambl pesama i igara Ruske armije "Aleksandrov" nastupa pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom, i to u punom sastavu koji broji 112 članova: 50 članova hora, 30 članova orkestra, četiri soliste i 26 igrača, pod vođstvom dva dirigenta.

Foto: Printscreen

Koncertu prisustvuje državni vrh Srbije, među kojima je premijerka Ane Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i mnogi drugi.

Foto: Tanjug

Gledaoci su mogli da čuju izvođenje pesme "Hriste Bože", koja je poznata po tome što predstavlja Himnu kosovskih junaka.

Foto: Printscreen

"Tamo daleko" hor je otpevao na srpskom jeziku, kao i pesmu posvećenu patrijarhu Pavlu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ranije danas članove Akademskog ansambla pesama i igara ruske armije "Aleksandrov" u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

#Ansambl Aleksandrov

'