AKTUELNO

Naša planeta je veoma zagađena zbog plastike iz domaćinstva koju bacamo svakodnevno.

Pogledajte oko sebe u vašoj kući i prebrojte koliko plastičnih flaša i kutija imate u kojima su proizvodi za negu tela koje svakodnevno koristite, ali i sredstva za održavanje higijene stana.

Verujemo da ste i sami iznenađeni koliko plastike se nalazi oko nas, a ona završava kad tad u smeću, pa na otpadu gde se ne reciklira i tako samo zagađuje okolinu. Godišnje se u smeće baci samo 552 miliona plastičnih flaša od šampona, a gde su tu drugi proizvodi koje koristimo.

Zbog toga, proizvodnja zamenskih proizvoda je jako važna. Na tržištu su se pojavili sapuni koji mogu da zamene šampone, a samo jedan može da zameni tri srednje flaše šampona za kosu. Svakim sapunom možete da operete kosu do 80 puta i u potpunosti eliminiše potrebu za plastičnom ambalažom.

- Ovi proizvodi ne moraju da budu u plastičnoj flaši kako bi služili svrsi. Ovi sapuni mogu da budu alternativa bilo kom proizvodu koji imate u kupatilu, a koristite ga za negu tela, rekla je Megan Kembl.

Jedan ovakav sapun može da vam potraje tokom celog putovanja oko sveta, pa je idealan za putovanja. Odličan je za upotrebu svakog dana, jer se ovi sapuni prave od prirodnih sastojaka, a odlični su za vašu kosu i kožu, kao i za planetu.

Korisnici su prezadovoljni i kažu da kada potrošite ovaj sapun on se potroši do kraja on u potpunosti nestane. Ne morate da bacate flašu koja ostaje iza njega. Odličan je za kosu i kožu glave, a uštedeće vam gomilu novca.

Preko 300.000 tona plastike pluta okeanima. Zbog toga je jako važno da proizvođači šampona budu svesni koliko zagađenje može da se izbegne na ovaj način. Proizvođači kozmetike veoma zagađuju planetu zbog gasova koji se ispuštaju, zbog toga je apel da se proizvodnja ekološki orijentiše veoma važan.

#Sapun

#Zagađenje

#Šampon

'