AKTUELNO

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Ulaznice za jubilarnu 15. Noć muzeja, koja će 19. maja biti održana na više od 60 lokacija u Beogradu, od danas će biti u prodaji, najavili su organizatori.

Više od 100 različitih dešavanja za sve uzraste očekuje Beograđane i njihove goste u najlepšoj majskoj noći tokom koje će muzeji, galerije, kulturni centri i druge brojne institucije otvoriti svoja vrata za posetioce od 17 časova pa sve do sat iza ponoći.

Ulaznice za sva dešavanja će moći da se kupe po ceni od 450 dinara. Kao i ranijih godina, jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu.

Deca do pet godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu. Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima CS Eventima.

Uz veliku podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa do ponoći. Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Prva Noć muzeja, održana u pet beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za 14 godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

U Evropskoj Noći muzeja prošle godine, učestvovalo je više od 3.000 muzeja u 30 država. Viasat History je, već devetu godinu zaredom, ponosni nacionalni sponzor manifestacije "Noć muzeja".

#Noć Muzeja

'