AKTUELNO

Projekcije su, osim u Beogradu, i u Subotici, Leskovcu i Novom Sadu.

Operom "Trubadur" 13. decembra počinje sezona prikazivanja opera u beogradskom bioskopu "Fontana" u okviru projekta pod nazivom "Plesni dijalozi i opera gala na velikom platnu". Projekat se realizuju "Art and Popcorn" i "Fame Solutions" pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Gledaoci će 13. decembra u bioskopu "Fontana" moći da uživaju u grandioznoj produkciji opere "Trubadur" Đuzepea Verdija sa Festivala u Salcburgu u kojoj pevaju Ana Netrebko i Plasido Domingo.

Ovu operu karakterišu upečatljive horske melodije, izrazito lirski delovi Leonore i grofa di Lune, kao i prek i temperamentan lik trubadura Manrika. Tim povodom Enriko Karuzo je jednom izjavio da su za uspešno izvođenje ovog dela potrebni samo najbolji solisti na svetu. Libreto je nastao po istoimenoj drami Španca Antonija Garsije Gutijereza.

U nastavku sezone gledaoce očekuju izvođenja iz velikih evropskih kuća kao sto su Licej iz Barselone iz koje će gledati opere "Norma" i "Pepeljuga", iz ciriške opere "Tosku", "Madam Baterflaj" sa festivala u antičkom teatru u Taormini, "Aidu" u 3D iz Verone, a iz pariske opere "Travijata".

S. P.

#bioskop

#opera

'