AKTUELNO

67. međunarodni beogradski sajam knjiga i Mozaik prijatelji daruju nam pravu božićnu poslasticu.

Premijerno, 19. oktobra, sniže nam "Snežna molitva", autorke Snežane Miljković u izdanju Mozaik prijatelja.

Ovu, treću po redu knjigu iz čuvene edicije "Božija bašta", možete pronaći na štandu Svetojelisavetskog manastira iz Minska u hali 4.

Foto: Promo

Autorka ističe da je bezuspešno pokušavala da pronađe savršenu božićnu knjigu, te je odlučila da je sama napravi.

Čitav život sam pokušavala da pronađem savršenu božićnu knjigu, za moju decu, za roditelje, za prijatelje - za sebe. Bezuspešno. Zato sam odlučila da je sama napravim -rekla je Miljković.

Zanimljivo je da je ova praznična, topla i radosna knjiga nastala u specifičnim, otežanim okolnostima.

Naime, Snežana je knjigu radila uz pomoć kćerki i levom rukom, u periodu od 3 meseca dok joj je ruka bila u gipsu. Na sve to je imala samo jedan komentar: "Najjači smo kad smo slabi. Bogu hvala".

Foto: Promo

Episkop remezijanski Stefan o knjizi imao samo reči hvale.

Nemoguće je ne vratiti se u detinjstvo, u one bezbrižne dane proste radosti, uzvišenog mira i topline bakinog zagrljaja ušuškane u slami kraj prozora zatrpanog snegom. Miris tamjana i borovih iglica, pucketanje vare, pogača koja se puši kraj ognjišta, zvuk zvona sa obližnje crkve i dečija graja napolju na snegu, prizivaju na čistu Ljubav i na nesebično davanje -rekao je on.

Mozaik prijatelji, poznati su nam po jedinstvenoj kolekciji ručno rađenih igračaka "Svetitelji i životinje, prijatelji", istoimenoj knjizi i predivnim muzičkim spotovima.

Foto: Promo

Njihova pesma „Znaš li gde je nebo moje", u izvođenju Sanje Vučić i Dušana Svilara, dugo je držala mesto na trending listi prvih 30.

Nedavno su nas sve iznenadili i najnovijom kolekcijom igračaka "Naš tim", gde su po prvi put u istoriji sporta, naši slavni košarkaški asovi dobili svoje junake - specijalno napravljene igračke u posebnim dresovima, a sada premijerno predstavljaju i novog mozaik junaka - Noleta! Fantastična koza, ručno napravljena, u heklanom dresu sa oznakom No 1 i heklanom teniskom lopticom, pridružila se mozaik timu

Autor: Iva Besarabić