AKTUELNO

Jedan čovek teško je povređen nakon što ga je udario kit dok je bio u čamcu blizu granice Kvinslenda i Novog Južnog Velsa.

Vozači vodenih skutera kod obale Kulangate pozvali su Hitnu pomoć nešto pre devet sati u nedelju kad se kit navodno sudario sa čovekom u njegovom čamcu, prenosi “Gardijan”. Policija Kvinslenda je rekla da čovek – starosti oko 40 godina – nije znao da je kit bio tamo sve dok se nije pojavio ispred njega.

Pao je u nesvest kad ga je kit udario repom, rekla je policija.

- Apelujemo na sve vozače čamaca da nose prsluke za spasavanje. Srećom, ovaj čovek je ostao u svom čamcu – rekao je portparol policije Kvinslenda.

Bolničari su preneli čoveka na obalu i on je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Zlatna obala gde je tretiran zbog povreda na licu i kičmi.

Služba hitne pomoći Kvinslenda je rekla da je povređeni u stabilnom stanju. Skot Braun iz Hitne službe, koji je bio jedan od prvih spasilaca na licu mesta, rekao je da je ovo prvi put da je iskusio jedan takav "ekstremno redak" susret, preneo je Abc.net.au, dodajući da je povređeni čovek srećan što je živ.

- Dva momka su samo ribarila, kad se iznenada pojavio kitov rep i udario jednog u glavu - rekao je Braun.

Čovekov prijatelj, koji nije povređen u incidentu, uspeo je da pozove pomoć.

Autor: Marija Radić