AKTUELNO

Muzej afričke umetnosti tokom letnjeg raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova”, saopšteno je iz Muzeja afričke umetnosti.

Zainteresovani učenici se mogu opredeliti da pohađaju kurs u jednom od dva termina:– grupa 1: radionice keramike – od 19. do 23. avgusta, od 10 do 14 časova,– grupa 2: radionice grafike – od 26. do 30. avgusta, takođe od 10 do 14 časova.

Foto: beoinfo

U okviru svakog od dva petodnevna mini-kursa „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova” učesnici će se na uvodnom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene dve teme i dve likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove.

Foto: beoinfo

Završni deo programa održaće se 31. avgusta, kada će polaznici obe grupe, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 1. septembra u 14 časova.

Foto: beoinfo

Radionice vode Milica Josimov, vajarka/konzervatorka, Marija Miloš, viša kustoskinja, i Milica Naumov, kustoskinja.

Prijavljivanje je obavezno i vrši se slanjem prijave na imejl-adresu kontakt@mau.rs sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrana grupa (od 19. do 23. avgusta ili od 26. do 30. avgusta).

Kliknite da preuzmete program „Boje Afrike - kreativne radionice i izložba radova" (.pdf).

Autor: Dalibor Stankov