AKTUELNO

Beogradski duvački orkestar, u saradnji sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane ‘Stanislav Binički’, povodom Dana žena, priredio je večeras u Svečanoj sali beogradskog Doma vojske koncert filmske muzike.

Na programu su bile nezaboravne filmske melodije, među kojima i tema iz Pink Pantera i muzika iz filma Džejms Bond, ali i proslavljene kompozicije Enia Morikonea, Šnajdera, Mendelsona, Bernštajna i drugih.

Gosti orkestra, kojim su dirigovali maestro Vladimir Mustajbašić i major Aleksandar Đurov, bili su članovi kamernog tria Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, klarinetisti Vukašin Stefanović i Aleksa Stojadinović i pianista Miloš Spasić.

Koncertu, svojevrsnom osmomartovskom poklonu, prisustvovali su brojni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Beogradski duvački orkestar, sa kojim Ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" dugi niz godina sarađuje, osnovan je 1995. godine s ciljem da doprinese obnovi tradicije promenadnih koncerata u koncertnim dvoranama i na otvorenom prostoru.

Foto: Tanjug

Ansambl podstiče i unapređuje stvaralaštvo i izvođačku umetnost za duvačke instrumente i orkestre, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Članovi su istaknuti muzičari iz simfonijskih orkestara Radio televizije Srbije, Beogradske opere, Beogradske filharmonije, Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", Pozorišta na Terazijama, Reprezentativnog orkestra Garde, kao i profesori i studenti muzičkih škola i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Pročitajte još: Kanski pobednik 8. marta u srpskim bioskopima

#8.mart

#Vojska

#koncert

#muzika

'