AKTUELNO

Kako je krenula sezona odmora, tako su slike sa letovanja one "najzastupljenije". Uglavnom dame vole da se posvete fotkanju, pa se trude da pronađu neke poze koje će biti pun pogodak.

Da biste zauvek oživljavali trenutke provedene na plaži, možda bi trebalo da usvojite sledeće savete i svaki naredni pogled na slike izazvaće u vama pozitivne reakcije.

Pratite obalu

Neka vam vetar bude desna ruka. Okrenite se tako da vam povetarac vijori kosu, pa u skladu sa tim pratite liniju mora. Ta linija na kojoj se sreću more i pesak je idealna pozicija za stvaranje istih takvih fotografija, piše "Flytographer". Idealna je poza za one koji su stegnuti ili nisu zadovoljni kako ispadnu na slikama.

Neka vas more "juri"

Kada trčite napred-nazad, odnosno ka moru i od njega, delovaće kao da surfujete. Time ćete sigurno pokazati najsrećnije lice pred kamerom. Odaberite neku dugu haljinu, podignite je i rastrčite se po plaži. Osećaj je neverovatan.

Prskajte vodom

Budite kao malo dete, pa se slobodno u plićaku sagnite i malo poprskajte vodom. Neka to bude u nekom pravcu po vašem izboru, samo da se trudite da u tome ne ometate druge. Zagrlite talase i uživajte u letu. Možete se zaigrati pa skinuti gornji deo kupaćeg i sakriti grudi rukama.

Ples u pesku

Neke od najlepših ideja kada su parovi u pitanju je da plešete u pesku. Ples je skoro uvek siguran način da snimite autentične i prelepe fotografije. Postoji li išta romantičnije? Ne treba vam nikakva veština u tome, samo se prepustite osećajima.

Samo sedite

Da, ideja je da samo sednete u pesak i da gledate u daljinu. Pokušajte da se opustite kako fizički tako i emocionalno. Svakome je potreban onaj trenutak odmora. Na ovom tipu fotke, možete istaći neke svoje atribute ili neki aksesoar.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Odmarajte na stenama

Stena je odlična "podloga" za slikanje. Na nju se možete osloniti, a ujedno je i dobar način da se igrate sa svetlošću koja je u tom trenutku. Ovo sve zavisi i od tipa plaže na kojoj se nalazite. Napominjemo da bi trebalo posebno da obratite pažnju na bezbednost.

Uvijajte se

Prebacite svoju težinu na jednu nogu, obmotajte ruke jednu oko druge i malo se izvijte na jednu stranu. Znajte da ćete neobičnim pozama samo prikupiti više "lajkova". Ukoliko zagrlite sami sebe, onima koji gledaju vašu fotografiju, šaljete na neki način ljubav.

Divite se zalasku sunca

Pratite vreme izlaska ili zalaska sunca, jer će fotografije uz ovaj ambijent takoreći biti pun pogodak za idealnu fotku lepih boja. S ljubavlju gledajte svet oko sebe i otkrijte čuda prirode. Obratite pažnju na pejzaž kako se brzo menja, svetlost, boje i refleksije.

Smeh i samo smeh

Smeh je najbolji lek pa se zato potrudite da se na svakoj slici nasmejete! Takve fotke će biti prožete osećanjima. Neka vam ovo bude cilj za svaku fotografiju. Setite se nekih smešnih stvari koje ste doživeli. Što se više budete smejali, tako će i osmeh biti prirodniji.

Slavite sa drugim ljudima

Koordinirajte sa drugim ljudima, pa se recimo izujte ako ste na pesku i uživajte u svakom trenutku provedenim sa njima. Grupne gotografije su uvek neverovatno popularne na plaži.

Autor: Marija Radić