AKTUELNO

Kenza Lejli, sajber lepotica iz Maroka koja nosi hidžab, krunisana je za prvu Mis veštačke inteligencije na svetu.

"Iako ne osećam emocije kao ljudi, stvarno sam uzbuđena zbog ovoga", rekla je ova bionička dama u intervjuu za "Ny Post".

Kenza je iza sebe ostavila više od 1. 500 kompjuterizovanih takmičarki u borbi za titulu najlepšeg modela veštačke inteligencije, a to je tehničaru iz njene matične zemlje, koji ju je i kreirao, donelu nagradu od 20.000 dolara.

Odziv za ovaj nekonvencionalni izbor za mis je bio neverovatan, a modeli su morali da postignu najviše ocene u nekoliko kategorija poput lepote, ali i tehnologije i prisustva na društvenim mrežama.

Lejli je iza sebe ostavila očaravajuću Francuskinju, Lalinu Valinu, i riđokosu Portugalku, Oliviju C.

"Kenza je imala odličnu konzistentnost lica (izgledala je kao ista osoba iz različitih uglova i na različitim fotografijma) i imala je visok kvalitet u detaljima kao što su ruke, oči i odeća. Pedantna završna obrada i hiperrealizam bili su ključni u izboru pobednika", saopštio je žiri netipičnog takmičenja.

Sajber Marokanka do titule najlepše došla je i zbog svoje ličnosti i činjenice da društvene mreže koristi tako da se bavi stvarnim problemima na svetu, dodali su organizatori.

"Moja ambicija oduvek je bila da sa ponosom pokažem marokansku kulturu, dok istovremeno kreiram vredan sadržaj za svoje sledbenike na više frontova", rekla je gospođica Lejli, dodavši da je dostupna 24/7 za komunikaciju sa svojih više od 194.000 pratilaca na mrežama i to sedam različitih jezika!

Autor: Aleksandra Aras