AKTUELNO

Svi je pamtimo po kultnoj pesmi "Dodirni mi kolena", neodoljivom glasu, neobičnoj lepoti, a njen misteriozni nestanak sa jugoslovenske muzičke scene i dalje intrigira javnost

Zana Nimani (63), pop rok diva iz Beograda, ostala je upamćena kao najintrigantnija članica popularne grupe koja i danas nosi njeno ime - "Zana".

Tada neobičnu devojku primetila je slavni tekstopisac Marina Tucaković koja ju je i proslavila i vinula u zvezdano nebo.

Nimani je inače bila bratanica poznatog političara SFRJ Džavida Nimanija, a svoju najveću popularnost stekla je 1982. godine kada je grupa objavila album "Dodirni mi kolena".

Foto: Printscreen YouTube/Youpidou

U jeku svoje slave, 1985. godine Zana napušta grupi i započinje solo krijeru. Međutim 1986. misteriozno nestaje iz javnog života, napušta zemlju i odlazi u Kanadu. Tada, kao i decenijama kasnije nikome nije bilo jasno zbog čega se slavna pevačica odlučila na ovakav potez. Spekulisalo se da je zemlju napustila zbog rata i loše političke situacije.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon nekoliko pevačica koje su zamenile Zanu, poslednjih godina poznata grupa ostala je u sastavu Jelene i Žike koji i danas uspešno nastupaju pevajući čuvene hitove.

Ipak, tajni "nestanak" Zane Nimani i dan-danas intrigira javnost i decenijama su se ljudi pitali gde je, kako izgleda i sa kim živi, budući da nijedna njena fotografija nije nikada dospela u javnost.

Mnogi su komentarisali da je razlog Zanine anonimnosti taj što se pevačica jako ugojila, da ima 150 kilograma, da je bolesna i da ne liči na sebe.

Pre nekoliko godina po prvi put su se u javnosti nakon 30 godina pojavile slike bivše pop dive na kojima ona izgleda potpuno drugačije. Na fotkama se umetnica nalazi sa ćerkom.

Foto: Facebook.com/Zanna Siskin

Kao što se vidi na slikama Zana izgleda srećno i nasmejano. Ni reči nema o debljini niti bolesti. I dalje je zadržala kratku kosu koja je sada boje rubina.

Foto: Privatna arhiva

Bivša pevačica i dalje živi u Kanadi sa svojom porodicom, pevanjem se više ne bavi, ali njena ćerka nasledila je talenat svoje majke. Pevala je u nekoliko američkih mjuzikla, po izgledu i ponašanju je ista majka.

Zana  trenutno radi u jednoj firmi koja se bavi finansijama, a obavlja dužnost menadžera.

Autor: Zorica Lazarević