AKTUELNO

Monah Avel je, po preporuci Arhiepiskopa obuhovskog i vikara kijevske Mitropolije g. Jone, dobio blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, da 6. marta u MTS Dvorani održi koncert klasične muzike “Duša zna”.

Monah Avel je javnosti poznat po svojoj dubokoj emotivnosti i virtuoznosti na klaviru, a njegova muzika doseže u dubinu duše i dodiruje srca ljudi širom sveta.

“Iako u Srbiju dolazim prvi put, veoma poštujem srpsku tradiciju s kojom sam se upoznao tokom poseta manastiru Hilandar i smatram da srpski narod ima velike predstavnike pred Bogom, a to su vaši sveci. Zato mi je bila velika želja da seriju svojih nastupa u velikim dvoranama započnem upravo u Beogradu. Presrećan sam što je moj koncert blagoslovio Patrijarh srpski g. Porfirije, a to je i razlog više da svojom muzikom podstaknem ljude da se zamisle o većim stvarima, dobrim delima i da ih približim Bogu.” poručuje Monah Avel.

Na koncertu “Duša zna” publika će uživati u magijskoj virtuoznosti Monaha Avela tokom izvođenja najlepših dela klasične muzike od Baha preko Mocarta, Betovena, Šopena, Šostakoviča, Rahmanjinova, Čajkovskog do Morikonea, a u odabiru muzičkih dela mu je pomogao umetnički direktor Nacionalne filharmonije Rusije Vladimir Spivakov. Do sada su se Avelova izvođenja mogla čuti samo na internet platformama, gde je i stekao stotine hiljada obožavalaca i milionske preglede, a sada je odlučio da izađe pred publiku i kroz muziku im preda svoju čistu dušu.

Ljubitelji klasične muzike ne smeju propustiti da po prvi put čuju Monaha Avela uživo, a ulaznice za koncert “Duša zna” su u prodaji na blagajni i preko sajta mtsdvorana.rs