AKTUELNO

Treća pesmica u kolekciji ,,Svetitelji i životinje,, kreativnog tima Mozaik prijatelja, u aranžmanu Aleksandra Sofronijevića, pod nazivom ,,Golubice moja mila" autora Snežane Miljković, premijerno na Bogojavljenje, nastala je po knjizi koja je postala bestseler za samo osam dana.

Sama tematika knjige za decu je neobična za današnje vreme jer nema modernih junaka i naučne fantastike. Čitav projekat, čitava kolekcija usmerena je na pravoslavlje i porodicu, na povratak pravim vrednostima, naš mali doprinos veronauci i za decu i podsetnik za odrasle ali na malo drugačiji način.

Foto: privatna arhiva

- Želja nam je bila da deci ponudimo ono što oni najviše vole, a to je igra i igračke, ali upakovano u našu pravoslavnu veru, uz pesmu i priču. Snimili smo dva muzicka spota sa Aleksandrom Sofronijevićem, Milanom Vasićem, Saletom iz Tropika, Slađom Alegrom i dečijim horovima Hrama Svetog Save i Kulturnog centra Beograd. I evo sada, i treci, praznicni.I ovim putem se svima njima zahvaljujem od srca. Deca su sa oduševljenjem prihvatila i sada već uveliko prepričavaju pričice o Trojeručici i magarencetu, o Svetom Zosimu i lavu, Svetom Serafimu i njegovom prijatelju medi. Knjiga sadrži 27 priča o prijateljstvu izmedju svetitelja i životinja, 12 pesmica na temu praznika i žitija sa obaveznom porukom i preko 30 bogatih ilustracija. 

Foto: privatna arhiva

PREMIJERNO, NA BOGOJAVLJENJE

,,Golubice moja mila,, je nastavak divne saradnje sa nasim cuvenim kompozitorim Aleksandrom Sofronijevićem. Kao i u prve dve pesmice iz knjige ,,Svetitelji i zivotinje, prijatelji" i ovde, na simpatican nacin, kroz pricu jedne zivotinjice, ovoga puta- golubice, koja je ujedno i simbol Svetog Duha u pravoslavlju, dozivljavamo jedno Bogojavljensko jutro i slavimo praznik uz akcenat na decu, tradiciju i porodicne vrednosti. Zelja nam je da zaokruzimo ceo album, ako Bog da, do Vaskrsa, zajedno sa sto vise decijih horova iz Srbije i sa nasim poznatim izvodjacima. "

Foto: privatna arhiva

Ovoga puta pozivu su se odazvali Crkveni dečiji hor Hrama Svetog Georgija sa Bežanije, sa dirigenticom Anom Ivanović, Aleksandra Mladenović i Milan Dinčić Dinča.

Foto: privatna arhiva

Autor: Pink.rs