AKTUELNO

Noćna mora svakog roditelja je da mu se dete izgubi.

Za one koji žele da svoju decu drže pod kontrolom, a da im i dalje daju slobodu da se igraju i istražuju, jedna njujorška kompanija nudi rešenje.

“The Monkey”, u prevodu majmun, senzor deci nudi bezbednost, a roditeljima miran san. U izradi kompanije TwinTech, senzor koristi tehnologiju svetla za postavljanje parametra. Kada dete pređe tu određenu granicu, aplikacija na mobilnom telefonu šalje upozorenje.

- Imala sam veoma uznemirujuće iskustvo kao roditelj kada sam izgubila dete na rođendanskoj žurci. Mnogo sam se uspaničila. Osetila sam da bi bilo vrlo korisno imati nešto što će mi odmah pokazati ako dete beži ili počinje da luta. I tako smo napravili Monkey, da bude upravo to - objašnjava nastanak ove inovacije Kim Gevin, generalna direktorka firme "TwinTech."

Dete Kim Gevin se bezbedno vratilo kući, ali taj događaj joj je skrenuo pažnju na potrebu za takvim uređajem.

- Kada spojim Monkey senzor sa aplikacijom na telefonu, stavim ga na cipelu deteta. I nadam se da neće da odluta, ali ako se to desi, onda ulazi u fazu upozorenja. Kada pređe parameter faze upozorenja, onda se pokreće alarm. Sada se uključio alarm, ima ton i vibrira.

To bi trebalo da bude dovoljno da roditeljima pruži vremena da stignu neposlušno dete.

Pročitajte još: ŽENSKA DETOKS DIJETA: Smanjite unos kalorija za 600

#Bezbednost

#Roditelji

#deca

'