AKTUELNO

U okviru susreta biće organizovani paneli sa različitim temama

U okviru 22. Festivala autorskog filma sutra u Jugoslovenskoj kinoteci počinju Francusko-srpskih filmski susreti, koji će trajati do 3. decembra, najavio je Filmski centar Srbije.

Gostima iz Francuske biće predstavljena najnovija srpska produkcija - dugometražni filmski projekti u različitim fazama proizvodnje.

Očekuje se dolazak predstavnika profesionalnih institucija i udruženja (Unifrance, CNC, ACID), filmskih festivala, producenata, distributera, agenata i filmskih kritičara i novinara.

Na taj način, kako je objašnjeno u saopštenju FCS, zainteresovani fainansijeri, producenti ili agenti mogli bi da se uključe u projekte u ranijim fazama proizvodnje, dok bi festivali i distributeri bili upoznati sa projektima koji su u završnim fazama proizvodnje.

Ideja je takođe da predstavnici francuskih medija budu prisutni i da mogu da isprate filmski projekat od najranije faze.

Sutra će biti održan panel posvećen promociji autorskog filma i edukaciji kroz film.

Od 18 časova u Velikoj sali Jugoslovenske Kinoteke, na programu je film "Jesen samuraja" sa engleskim titlovima, kome će prethoditi obraćanje autorske ekipe.

Francusko-srpski filmski susreti se održavaju na inicijativu Francuskog instituta Srbije, u organizaciji Festivala autorskog filma i uz podršku Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske kinoteke.

I. P.

#Film

#Francuska

#Srbija

'