AKTUELNO

Treći "Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala" (KMMFF) danas će u Domu kulture Gračanica otvoriti Miroslav Mogorović, direktor i selektor Festivala i mlada glumica Jovana Gavrilović, koja igra jednu od glavnih uloga u filmu "Rekvijem za gospođu J", srpskom kandidatu za Oskara.

Nakon svečanog otvaranja biće prikazan film Emira Kusturice "Na mlečnom putu" u kojem pored reditelja glavne uloge igraju Monika Beluči, Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

Tokom festivala, koji će pod sloganom "Ovde!", u organizaciji Evropskog kulturnog foruma trajati do 15. decembra, biće prikazano ukupno 14 filmova.

U dnevnim terminima od 11, 13 i 15 časova najmlađi će uživati u selekciji najboljih 3D crtanih filmova sinronizovanih na srpski. Biće prikazano šest filmova u devet termina: "Mali šef", "Družina iz džungle", "Tvrd orah 2", "Čudovišta iz moje porodice", "Moj mali poni" i "Vau vau zvezda".

Domaći film je i ove godine u prvom planu, a publiku očekuju vredna i zapažena ostvarenja srpske, ali i crnogorske kinematografije.

Prvog festivalskog dana biće prikazan film "Igla ispod praga" reditelja i scenariste Ivana Marinovića, "poslastica za ljubitelje crnog humora" prema oceni časopisa "Holivud Riporter", u kome igraju Nikola Ristanovski, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev i drugi.

Istog dana na programu je "Na mlečnom putu" Emira Kusturice, a u ovoj ljubavnoj ratnoj drami, pored samog reditelja igraju Monika Beluči, Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Drugog festivalskog dana biće prikazani "Biser Bojane" Milana Karadžića, "Stado" Nikole Koja, a poslednjeg dana publika u Gračanici pogledaće srpskog kandidata za Oskara "Rekvijem za gospođu J" reditelja Bojana Vuletića i crnogorsku komediju "The Books of Knjige: Slučajevi pravde".

Program festivala upotpuniće i britansko-kineski akcioni triler "S.M.A.R.T. Potera" sa Orlandom Blumom u glavnoj ulozi (13. decembar) i "Planeta majmuna - Rat", treći deo popularne blokbaster franšize (14. decembar).

Publika će, kao i prošle godine, svojim glasovima proglasiti najbolji domaći film, koji će biti prikazan 15. decembra. Pretprodaja ulaznica počinje od ponedeljka 11. decembra, a iste se mogu kupiti po ceni od 100 (za 2D) i 150 dinara za 3D projekcije na biletarnici Doma kulture Gračanica.

Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u partnerstvu sa Domom kulture Gračanica.

Pročitajte još: Hafington post objavio listu 18 najboljih filmova u 2017.

Pročitajte i ovo: Nolan, Spilberg i Ridli Skot u trci za Zlatni Globus

#Festival

#Film

#Kosovo i Metohija filmski festival

'