AKTUELNO

Kratkometrazzni animirani film "Bio dvaput jedan kralj" (Twice Upon a Time) Vojina Vasovića i Nikole Stepkovića osvojio je tri nagrade na filmskom festivalu "Canada Shorts".

Film, snimljen u koprodukciji "To Blink Animation studia" i produkcije "Plan 9" nagradjen je za najbolju animaciju, najbolji scenario i najbolji film.

"Žiri je bio duboko impresioniran vašim kratkim filmom. Na selekcionu komisiju, kao i na publiku vaš film je delovao veoma snažno i podsticajno. Hvala vam što ste ga podelili sa Canada Shorts. Želimo vam kontinuirani uspeh u daljim filmskih poduhvatima", poručio je žiri festivala autorima filma.

"Bio dvaput jedan kralj" je na nedavno završenom festivalu "Fancine" u Malagi, osvojio nagradu publike, ubrzo nakon nagrade za najbolju originalnu kompoziciju na Kraljevskom festivalu koja je pripala Vladimiru Kerkezu i Aleksandru Randjeloviću.

Film nastavlja festivalsku turneju, a autori filma Vojin Vasović i Nikola Stepković već rade na dugometražnoj verziji ove priče, za koju scenario pored Vasovića potpisuje i Dunja Petrović. Projekat dugometražnog filma "Bio dvaput jedan kralj" učestvovao je na koprodukcijskom forumu "CEE Animation Workshop" koji se održao od 2. do 6. decembra u Ljubljani u okviru festivala "Animateka", gde su producenti filma imali prilike da traže regionalne partnere za dalji razvoj projekta i predstavljaju Srbiju zajedno sa još 18 zemalja centralnoistočne Evrope.

"Bio dvaput jedan kralj" je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu. Jedna njegova polovina predstavlja Kralja Pesnika, čoveka elegantnih manira i pokreta, dok druga predstavlja Kralja Ratnika, neustrašivog i gordog vojskovodju. Oni očajnički žele da se otarase jedan drugoga i na tom putu im pomažu razni lekari, druidi, njihove verne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj - dvoglava aždaja.

#Festival

#Film

#Kanada

#Nagrada

'