AKTUELNO

Već gotovo tri decenije vlasnik ružičaste imperije postavlja standarde.

Vlasnik Pink Media Group, Željko Mitrović, i ove godine je najmoćniji čovek u medijima, po izboru lista "Blic", ostavivši iza sebe vlasnike drugih televizija, producentskih kuća, umetnike i druge pripadnike srodnih zanimanja.

Kako navodi "Blic" - Željko Mitrović i dalje uspeva da održi odličan balans između zabavnog programa, domaćih i stranih serija, ali i političkog sadržaja. Rijaliti format "Zadruga", koji je lično osmislio, je jedan od najuspešnijih projekata na Balkanu i konstantno ruši rekorde gledanosti. Trenutno se prikazuje šesta sezona ovog ultra-popularnog formata. Kompleks filmskih studija u Šimanovcima spada među najveće u Evropi.  TV PINK je najgledaniji domaći komercijalni emiter, a zabavni program po kom je ružičasta televizija prepoznatljiva, gledaoce uveseljava omiljenim emisijama, kao što su "Amidži šou" - Ognjena Amidžića, "Magazin IN" - Sanje Marinković, najgledanija emisija o poznatima "Premijera - Vikend specijal", ali i "Paparaco lov", kratki formati emisija o poznatima "Premijera" i "Ekskluzivno". Televizijsku sezonu 2022/2023 obogatilo je i muzičko takmičenje "Zvezde Granda". Pored "Zadruge" , tu su i emisije rijaliti karaktera "DNK" i "Brak na neviđeno". Mitrović je zajedno sa novinarkom Vericom Bradić osmislio i politički talk-show "Hit tvit" koja takođe drži visoko mesto kada je gledanost u pitanju.

Najnoviji uspeh Mitrovićeve najmlađe kompanije PR-DC jeste prestižna nagrada "Tesla spirit awards" koju je ova kompanija pre dve nedelje dobila u Njujorku za sav doprinos koji su pružili u oblasti bespilotnih letelica i celokupne avio-industrije.

Višemilionsku imperiju Željka Mitrovića čine TV PINK, Pink M (u Crnoj Gori), Pink BH (u Bosni i Hercegovini), paket od 70 kablovskih kanala, izdavačka kuća „City Records“, avio-kompanija „Air Pink“, kompleks filmskih studija „Pink Films International“ (PFI), vazuhoplovna kompanija za proizvodnju bespilotnih letelica "Pinkov razvojno - istraživački centar" (PR-DC), APOLLON - prvi lokalni servis za gledanje filmova i serija, RED TV, GLOBALTEL - prvi srpski virtuelni mobilni operater, kao i INSTA TV - prvi interaktivni kanal u Srbiji, koji predstavlja spoj televizije i društvenih mreža.

Foto: Printscreen YouTube

Željko Mitrović, podsećanja radi - pre dve nedelje, proglašen je po izboru lista "Blic", za najmoćnijeg čoveka u šou biznisu, ostavivši iza sebe vlasnike drugih televizija, producentskih kuća, estradne umetnike, glumce, influensere i druge pripadnike šoubiznisa.

Pink Media Group, na čelu sa Željkom Mitrovićem, nastaviće i u 2023. da svojim uspesima i inovacijama pokaže zašto je kompanija za primer u ovom delu Evrope i da definitivno ima lidera koji postavlja nove standarde u medijima.

Autor: S.P.