AKTUELNO

Kroz muzičko stvaralaštvo obogaćeno adekvatnim sadržajima, afirmišu se srpska i tradicija svetosavlja.

Projekat ''Slovo slavno Svetosavno'' je podrazumevao snimanje i izdavanje CD albuma pesama, u izvođenju dečijeg hora Čarolija sa gostima iz sveta popularne muzike. Pesme su komponovanenna tekstove Vojislava Ilića, Ljubivoja Ršumovića, Milovana Vitezovića, Dragiše Penjina, Dragomira Guzine itd.

Autorka projekta Leontina Pat je istakla da je ovo svojevrsna pesmarica nastala iz potrebe dece, učitelja i vaspitača za kvalitetnom muzičkom građom koja bi obogatila kulturno umetnički život škola i dece uopšte.

Kroz muzičko stvaralaštvo obogaćeno adekvatnim sadržajima, afirmišu se srpska i tradicija svetosavlja. Takođe, fond dečijih pesama obogaćen je kvalitetnim delima muzičkih autora. Na ovaj način unapređena je nastava muzičkog vaspitanja u školama, kao i vannastavne muzičke aktivnosti.

Ovaj projekat imao je i podršku Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kao i finansijsku podršku Ministarstva kulture, Gradskog sekretarijata za kulturu kao i Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama.

Autor: Pink.rs

#kultura

'