AKTUELNO

Crni medved u Bolderu (Kolorado, SAD) pozirao je ispred kamere za detektovanje pokreta i tako je nastalo oko njegovih 400 selfija.

Na jednoj od kamera, njegova njuška našla se na oko 400 od 580 fotografija.

Većina drugih životinja u parku prirode u mestu Bolder jednostavno prođe pored kamere, tražeći hranu ili sklonište. Ali ne i ovaj medved.

On se „posebno zainteresovao" za kameru i ugrabio „priliku", rekli su iz uprave ovog parka prirode.

„Fotografije su nas nasmejale, pa smo odlučili da ih podelimo sa drugima", rekao je portparol Filip Jejts u saopštenju.

Nekoliko slika su objavili na Tviteru, a nova selfi zvezda ubrzo je privukla veliku pažnju na društvenim mrežama.

Jedan od korisnika Tvitera se našalio: „Mislim da izgledam lepo spreda, ali kako izgledam sa strane? Da li mi je njuška predugačka?"

U parku veličine 46.000 ara postoji 9 kamera za prepoznavanje pokreta. One se aktiviraju svaki put kada životinja prođe pored njih.

Kada se aktiviraju, kamere ili zabeleže fotografiju ili kratak snimak.

Medvedi, ptice, lisice i sove samo su neke od životinja koje su kamere do sada uhvatile.

Uprava želi na taj način da nauči „kako različite vrste koriste prirodu oko nas" - a tu spadaju i medveđi selfiji - uz „minimalno ljudsko prisustvo u ovim osetljivim staništima".

Kamere su postavljene u delovima gde se životinje najviše kreću, a što je utvrđeno tragovima i stazama koje su napravile kretanjem.

„Ove kamere nam pomažu da uvidimo koje se sve životinje tu nalaze i šta rade tokom dana, nedelja, čak i godina", kaže Kristijan Nunes, stručnjak za divlje životinje.

Autor: