AKTUELNO

Noći bez sna, zvuči savršeno romantično, ali kada se radi o noćima koje predhode napornom radnom danu, to i nije baš tako bajno.

Većina nas bi volela da utone u zemlju snova čim spusti glavu na jastuk. Mnogo je zabavnije nego ležati budan i gledati kako sati otkucavaju.

Brzo zaspati može zahtevati malo vežbe. Predstavljamo vam nekoliko kreativnih, ali jednostavnih strategija koje možete isprobati praktično bilo gde, da biste brže zaspali.

Osnovni razlog koji nas drži budnima je naš je unutrašnji monolog, tvrde stručnjaci. Kako se rešiti nesanice i lakše zaspati, otkrijte u savetima neurologa Svetlane Saenko, prenosi Elle. Kako bi naučili da brzo utonemo u san, ovu metodu potrebno je praktikovati dva puta dnevno u periodu od dva meseca.

Postavite vrh jezika iznad gornjih zuba. Zatvorite usta i udišite kroz nos dok u sebi odbrojavate četiri sekunde. Zadržite dah u trajanju od sedam sekundi. Polako izdahnite kroz usta osam sekundi. Tokom izdisaja proizvedite glasan zvuk kao kada ste zadihani. Vežbu bi trebalo da ponavljate sve dok vam ne bude potrebno svega 60 sekundi za zaspite.

Autor:

#Spavanje