AKTUELNO

Saga Severne kapije se nastavlja.

Mladi pisac Danijel Jovanović objavio je svoj novi roman koji nosi naziv "Severna kapija" koji govori o misterijama zakopanim u prošlosti, simbolima, starim narodnim verovanjima, ali i snažnoj porodičnoj ljubavi, nesvakidašnjim prijateljstvima, razlici između društvenih slojeva, sistemu školstva i odrastanju koje ponekad ume da bude surovo.

Foto: Promo

Ovaj roman se sastoji iz dva serijala koji nas vode u  u svet prepun misterije, pustolovina i zaboravljenih stvorenja koja su nas do sada vrebala samo iz priča pred spavanje. U ovim rukopisima pratimo život trinaestogodišnje Suzane čiji se život menja iz korena nakon dobijanja stipendije jedne od najelitnijih škola u Evropi. Ona i njeni prijatelji prolaze kroz mračnu avanturu i tajne koje su zidine te škole čuvale vekovima. Suzana, uz sve to, ulazi i u neku vrstu lične borbe koja će je zauvek promeniti.

Foto: Promo

Serijal "Severna kapija: Duhovi prošlosti”  je objavljen  2015. godine u okviru društva za afirmaciju kulture „Presing“, a već naredne godine je  usledilo ilustrativno izdanje pod pečatom izdavačke kuće “Vrane” iz Niša. Roman je pobrao projne simpatije publike svih uzrasta, a kritičari su ga okarakterisali kao “srpskog Hari Potera”. Rukopis ovog romana, pre samog objavljivanja, ušao je i u uže izbore konkursa izdavačkih kuća “Mali Nemo” i IK “Arte”.

“Severna kapija: Glasovi u tami” je drugi deo serijala koji je upravo izašao iz štampe u izdavačkoj kući “Otvorena knjiga”. Ovaj deo priče nosi još mračniju notu i na površinu izvlači skrivene strahove iz mračnih kutaka dečijeg uma.

Foto: Promo

Ilustracije za serijal radila je Aleksandra Jevtović, afirmisana umetnica i diplomirani arhitekta.

Danijel je, inače, završio kurs kreativnog pisanja „Kreativne sinergije“ i vredno radi na nastavcima sage o Severnoj kapiji. Da li će život ove devojčice promeniti naš pogled na svet to nećemo znati dok se ne nadjemo u sličnoj situaciji. Nešto više o ovim knjigama možete saznati na Sajmu knjiga, gde ih možete i kupiti na štandu “Otvorene knjige” u halama 1 i 4.

Autor: D. B.

#Glasovi u tami

#Severna kapija: Duhovi prošlosti

#sajam knjiga

'