AKTUELNO

Porodica iz Velike Britanije je u šoku nakon što su otkrili da su 43 godine posećivali pogrešan grob.

Silvija Ros (67) dolazila je na parcelu za koju je verovala da pripada njenom ocu Džonu Tomasu Tomsonu, koji je preminuo 1979. godine, i ostavljala tu cveće da obeleži svaki rođendan, Božić i Dan očeva.

Ali se Silvija, zajedno sa ćerkom Linet, užasnula kada je saznala da je tu zapravo sahranjen još jedan kovčeg.

Par je shvatio grešku tek nakon što su uočili objavu na Fejsbuku o pogrešno postavljenoj ploči na groblju Viton Park u Bišop Oklandu, u okrugu Daram, koju su pomerili nadležni. Tada je potvrđeno da su odavali počast na pogrešnom grobu.

Sada je u toku istraga kako bi se otkrilo kako je greška napravljena jer je Silvijin otac, koji je preminuo u 51. godini od srčanog udara, ležao u neobeleženoj grobnici samo dve parcele dalje.

Linet (42) takođe iz biskupa Bišop Oklanda, je rekla da su zgroženi i da je njenoj majci slomljeno srce.

– Nikada nisam srela svog dedu, ali moja mama posećuje njegov grob već 43 godine i potpuno je skrhana. Ona se slomi kad god kaže kako je njen tata ležao misleći da niko od nas nije mario za njega, bez cveća, bez poseta, ničega – kazala je ona za lokalne medije, prenosi Dejli mejl.

Predpostavlja se da je porodica posećivala grob Frederika Brauna koji je preminuo iste godine. Greška je otkrivena tek kada je porodica Braun htela da postavi spomenik na svojoj duploj parceli, ali je shvatila da nema dovoljno mesta pa je kontaktirala lokalnu samoupravu.

– Stavili su to na plac koji smo posećivali ceo moj život i nosili cveće na svaki rođendan, Božić i Dan očeva, dok je on tamo ležao bez ičega. Prosto je odvratno, kako su mogli da nešto tako jednostavno urade tako pogrešno – rekla je Linet

Porodica je od zvaničnika na kraju dobila izvinjenje, a posmrtni ostaci su prebačeni u pravi grob.