AKTUELNO

Neočekivano, ali u isto vreme uzbudljivo - Nikša Dobre domaćoj publici predstavlja svoju novu knjigu, potpuno drugačiju od prethodnih. U pitanju je roman koji govori o Ijubavi, nadi, milosti i pokajanju, o andelima i demonima oko nas i u nama samima.

Nekadašnji vrsni fudbaler, sada veliki fudbalski stručnjak (karijeru je ostvario u SAD), ali istovremeno talentovani pesnik i pisac, posvećeni muzičar i uspešan preduzetnik, posle reprezentativnog izdanja namenjenog sportskim sladokuscima „Taktika u modernom fudbalu“ (2014) otkriva dubinu svoje duše i širinu misli na stranicama na srpski jezik tek prevedene knjige „Sofijino blaženstvo“ (Sophia's Bliss).

U svojoj knjizi Nikša Dobre kombinuje realizam i fantaziju, kroz izuzetnu životnu priču junaka Entonija koji iz Argentine kreće u Ameriku u potrazi za ostvarenjem ”američkog sna”. Na uzbudljiv način, autor govori o smislu života, suočavanju sa sopstvenim strahovima, preplitanju tame prošlih i o mudrosti budućih života, o iskrenosti prema sebi i drugima koja nas jedina može osloboditi rodenjem nametnutih šablona.

Junaci romana uvode čitaoca u tajne magije življenja kroz hrabrost suočavanja.

Autor: