AKTUELNO

Nakon niza curenja, Ubisoft je zvanično predstavio sledeću Assassin’s Creed igru.

Kao što se i očekivalo, zove se Mirage i pomeriće seriju u Bagdad iz 9. veka, gde će igrači preuzeti ulogu nadobudnog ubice po imenu Basim. (Možda znate da se Basim pojavljuje u Assassin’s Creed Valhalla; Mirage se dešava dve decenije pre te igre.)

Ubisoft kaže da će se igra vratiti korenima akciono-avanturističke serije, što znači da RPG mehanika iz novijih igara neće biti prisutna. Očekuje se da će Mirage biti lansiran negde 2023. godine.

Ali to nije sve za seriju, jer je Ubisoft takođe imao niz drugih velikih najava koje se tiču budućnosti franšize.

Počnimo sa mobilnim. Ubisoft razvija prvu otvorenu verziju Assassin’s Creed-a za pametne telefone, trenutno nazvanu "Jade", koja je smeštena u drevnu Kinu i omogućiće igračima da kreiraju svog lika. "Jade" stiže uskoro, kaže Ubisoft.

Ubisoft takođe kaže da radi na neimenovanom mobilnom naslovu za Netflix-ov servis za igre, iako trenutno nema detalja o tome.

Što se tiče budućnosti glavne serije, Ubisoft je podelio nekoliko detalja o igrama koje će doći nakon Mirage-a. Jedna od ovih igara, sa kodnim nazivom "Red", je u razvoju u Ubisoft-ovom studiju u Kvebeku i radnja će biti smeštena u feudalnom Japanu, dok tim iz Montreala radi na drugom naslovu "Hexe"; još nema mnogo detalja o tome, ali izgleda da se radi o vešticama u nekom obliku.

Iako Mirage u velikoj meri izbegava RPG mehaniku koja se pojavila u nedavnim naslovima, čini se da će je Red i Hexe zadržati.

Izdavač je pružio još nekoliko detalja o svom Assassin’s Creed Infinity projektu, koji izgleda da je neko onlajn čvorište koje će povezati glavne igre zajedno sa samostalnim multiplejer projektima. Zamislite to kao Animus iz igara, samo što ga koristite za pokretanje video igara.

#Assassin’s Creed Valhalla

#gaming