AKTUELNO

Svet je potresla vest o razvodu 99-godišnjeg Italijan od njegove 96-godišnje supruge nakon 77 godina zajedničkog života.

Naime, ovaj Italijan, koji je u sudskim dokumentima identifikovan kao Antonio C. pronašao je dokaze da ga je njegova supruga Rosa C. varala pre 60 godina, nakon čega je rešio da otpočne brakorazvodnu parnicu.

On je pred Božić prošle godine u komodi pronašao ljubavna pisma koja su razmenjivali njegova supruga i njen bivši ljubavnik u staroj komodi, a priča je tek sada dospela u javnost, prenosi "abcnews".

Suočio se sa svojom ženom, Rosom C., koja je navodno priznala aferu, i pokušala da ga ubedi da ne odustaje od njihovog braka.

Međutim, uprkos tome što su proveli osam decenija u zajednici, prezreni Antonio C. je nastavio sa procesom brakorazvodne parnice. U dugom braku dobili su petoro dece, dvanaestoro unučadi i jedno praunuče, navodi se dalje.

Poreklom su sa Sardinije, Antonio C. je navodno upoznao Rozu C. 1930-ih dok je služio kao deo italijanskih karabinjera - oružanih snaga - u njenom rodnom Napulju.

Italijanska štampa je ukazivala na južnjačku krv para kao "okidač" raskida.

Kada se razvod Antonija i Roze C. završi, oni će postati najstariji razvedeni par i preuzće počasnu titulu od Britanaca Bertieja i Džesi Vud, 98-godišnjaka, koji su se razveli 2009. godine nakon 36 godina braka.