AKTUELNO

Osoblje broda uživalo je na slobodan dan u plivanju i ronjenju na dah, i upravo taj dan Hiter Bosvel će pamtiti do kraja života.

Stravičan prizor ostao je zabeležen na amaterskom snimku koji je napravio jedan od očevidaca. Naime, dok je Hiter bezbrižno plivala po okeanu, velika bela ajkula ju je zgrabila za nogu.

– Kada je neko viknuo “ajkula”, odmah sam znala da će mene da napadne, osetila sam. Uopšte nije bolelo, bilo je kao da ti štene žvaće prst – prisetila se Hiter prvih trenutaka napada.

Kolege su očajnički pokušavale da je izvuku iz vode dodajući joj predmete za koje može da se uhvati, i kada je jedan od njih konačno uspeo da je uhvati za ruke, počelo je natezanje. Sa jedne strane ajkula, sa druge posada broda, a Hiter u sredini nesvesna šta se dešava. Samo je osetila pucanje.

– Sećam se da je bilo zaista grubo. I dalje nisam osećala bol, samo je nešto puklo. Molila sam se da mi je noga samo iščašena, ali kada sam pogledala dole, većeg dela nije bilo. Dakle, čula sam kako mi pucaju kosti – ispričala je Bosvel.

Dodaje da je shvatila šta se zapravo desilo tek kada su kolege uspele da je povuku na brod, a njena neverovatna priča o preživljavanju napada velike bele ajkule 1994. godine dospela je u sve medije.