AKTUELNO

Trogodišnja devojčica u Meksiku proglašena je mrtvom dva puta ranije ovog meseca, nakon što je otkriveno da još uvek diše na svojoj sahrani.

Porodica Kamile Roksane Martinez Mendoze sada tuži bolnicu zbog nemara, navodi El Universal San Luis Potosi, a prenosi američki Fox.

Kamila je 17. avgusta odvedena u bolnicu Salinas de Idalgo zbog dehidracije. Devojčica je povraćala, imala bol u stomaku i temperaturu.

Kamili je navodno dat paracetamol i puštena je iz bolnice. Ali Kamilini roditelji su videli da se njeno stanje pogoršava, a privatni lekar je urgirao da je ponovo prime u bolnicu u zajednici Salinas de Idalgo nakon što on nije mogao da pomogne.

Kamilina majka je tvrdila da je bolničko osoblje zanemarilo njenu ćerku tokom njene druge posete. Rekla je da im je trebalo mnogo vremena da joj daju kiseonik i da su se borili da joj daju intravenske tečnosti.


"Nisu stavili jer nisu mogli da pronađu njene male vene. Konačno, medicinskoj sestri je to uspelo", rekla je Meri Džejn Peralta za El Universal San Luis Potosi.

Kamila je na kraju odvedena u zaključanu sobu gde Meri nije mogla do nje, tvrdi traumatizovana majka. Bolnica je tada proglasila mrtvom trogodišnju devojčicu.

Peralta je rekla da je pre nego što je Kamila odvedena još uvek osećala kako je ćerka grli.

"I dalje me je grlila, odveli su je i rekli mi "Moraš da je pustiš da počiva u miru‘", priseća se Peralta.

Na Kamilinoj sahrani sledećeg dana, Peralta je primetila kondenzaciju na staklenom poklopcu kovčega njene ćerke. Peralta je sugerisala da Kamila još uvek diše, a drugi učesnici su mu rekli da halucinira od tuge.

Kamilina baka je tada shvatila da se oči devojčice pomeraju. "Pokojna" devojčica je navodno imala puls od 97 otkucaja u minuti. Kamila je potom hitno prebačena u bolnicu gde je po drugi put proglašena mrtvom.

Njena majka je u kolima hitne pomoći pala na 35 otkucaja u minuti. Prvi uzrok smrti je naveden kao dehidracija, dok je drugi bio cerebralni edem, odnosno otok mozga.


"Ne ljutim se na doktore koji su preduzeli ​​na ekstremne mere", rekla je Peralta o tužbi. "Tražim samo da se promene lekari, sestre i direktori da se to ne ponovi. Državno tužilaštvo San Luis Potosija trenutno istražuje ceo slučaj.

Autor: