AKTUELNO

Jedan od najvažnijih događaja na festivalu desiće se u petak veče, kad prava vikend zabava počinje.

Beogradski džez festival sa ponosom predstavlja najbolja imena džez scene: jedan od najcenjenijih američkih avangardnih gitarista svih vremena, Mark Ribo (Marc Ribot), dovodi u našu zemlju najnoviji projekat The Young Philadelphians, u kojem deli scenu sa velikom bas zvezdom kakav je Džamaladin Takuma (Jamaaladeen Tacuma) – dvojica omiljenih heroja naše publike u istom prostoru.

The Young Philadelphians odaje počast dvostrukom nasleđu – avangardnog džeza i disko muzike!

Neočekivani miks počiva na harmolodičnom pank-fanku prve postave grupe Prime Time, legendarnog Orneta Kolmena(Ornette Coleman), ali i na optimističkom pulsu Filadelfijskog soula sedamdesetih.

U tu svrhu, gitarista Mark Ribo angažovao je dvojicu nekadašnjih članova Prime Time - basistu Džamaladina Takumu i bubnjara Kelvina Vestona (Calvin Weston) - obojicu poreklom iz Filadelfije, kao i gudački trio, nezaobilazan za slatki ukus disko-fanka.

Spajajući vizionarski džez sa stavom – što je tema ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – i disko zvuk, nastala je jedinstvena supergrupa koja je pravi hit na brojnim džez manifestacijama po svetu.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po ceni od 1000 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže.

Duhovita i duboka, muzika koju nudi skup džez velikana pod vođstvom Riboa, istovremeno je zabava za dušu i telo, proslavljajući moć džeza da okuplja ljude, karakterističnu za ovaj žanr od njegovih početaka.

Nema boljeg načina da proverimo gde je džez danas, nego u društvu najvećih majstora ovog zvuka! Koncert je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2017. predstavlja 33. Beogradski džez festival, pod sloganom "Džez vizije".

Posle velikog uspeha prošlogodišnjeg izdanja Beogradskog džez festivala, koje je jednoglasno proglašeno za najbolje od obnove ove manifestacije 2005. godine – i to podjednako od strane publike, ali i domaće i međunarodne kritike – ove godine smo odlučili da još ponudimo još hrabriji program, koji će predstaviti nove umetničke tendencije u džez muzici današnjice.

Beogradski džez festival će i ove godine trajati redovnih pet dana, sa tradicionalnim duplim koncertnim programom svake večeri, u salama Doma omladine Beograda i u Sava Centru.

#Amerika

#Festival

'