AKTUELNO

Da li su nam komšije i dalje bliže od najbližih rođaka; Da li se ljubav zaista krije tamo gde je najmanje očekujemo; i konačno, da li i najveći strah možemo pobediti velikom upornošću – samo su neke od linija priča koje će nas nasmejati, ali i raznežiti u prvom filmu mlade rediteljke Sandre Mitrović, koji će svoju svetsku premijeru imati 25. avgusta na Filmskom festivalu u Nišu.

Foto: Foto/Emilija Stanišić

"Komedija na tri sprata" prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade. Galerija likova – otuđenih i samoživih, ali i luckastih i dobrodušnih, biva suprostavljena usamljenoj zgradi u kojoj žive, a koja kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada. 

Foto: Foto/Emilija Stanišić

Te i takve komšije verno su dočarali bardovi domaćeg glumišta: Jelisaveta Seka Sablić, Slobodan Boda Ninković, Vesna Trivalić, Dragan Gagi Jovanović, Nataša Tapušković, Ljubomir Bandović, ali i mlade snage Miodrag Radonjić, Vanja Nenadić i Pavle Mensur. 

Foto: Foto/Emilija Stanišić

Nakon studija u Londonu, Sandra Mitrović je master diplomu stekla na Univerzitetu Kolumbija, odakle nosi veliko znanje i iskustvo.

Foto: Foto/Emilija Stanišić

Kreator je osam kratkih filmova, a sada je predvodila autorsku ekipu na svom prvom dugometražnom filmu.

Foto: Foto/Emilija Stanišić

Pored Sandre Mitrović koja je rediteljka i scenaristkinja, autorsku ekipu, između ostalih, čine i producent i pomoćnik reditelja Ivan Grbin, koscenarista Noe Dodson, direktor fotografije Dušan Ivanović. Iza ove komedije drame stoje producentske kuće Filmland i Telekom Srbija.

Foto: Foto/Emilija Stanišić

Velika beogradska premijera se očekuje sredinom oktobra.  

Foto: Foto/Emilija Stanišić