AKTUELNO

Najincestoidnija porodica na svetu potiče iz Australije, a u pitanju je izopačeni, nastrani klan, čiji je predvodnik i osnivač Tim Kolt, koji je 70-ih godina prošlog veka emigrirao iz Novog Zelanda. Porodica uključuje četiri generacije incesta i najmanje 14-oro dece čiji su roditelji krvno povezani.

Tim Kolt, koji je preminuo 2009. godine, imao je svojevrsni kamp u zaleđu Novog Južnog Velsa u Australiji, gde je silovao svoje ćerke, koje su potom rađale njegovu decu, tvrdi se u izveštajima, koje je preneo "The Sun".

Istraživanje, zasnovano na podacima koje je objavio Dečji sud Australije, otkriva kako je Tim sa suprugom Džun dobio sedmoro dece - pet devojčica i dva dečaka. On je preminuo 2009. godine, ali je pored Džun decu imao i sa ćerkama Beti i Rondom.

Trideset i osam članova porodice Kolt bili su primorani da žive u krajnjoj bedi i bolesnoj atmosferi incesta, pedofilije i zanemarivanja, a ova priča zgrozila je ceo svet, kada je otkrivena 2013. godine. Iste godine cela porodica dobila je pseudonime, uključujući i prezime Kolt, koje je odredio sud u pokušaju da prikriju njihov identitet.

DNK testiranjem otkriveno je da je 11-oro dece rođeno iz odnosa bliskih rođaka. U kampu je takođe živelo desetak članova porodice druge i treće generacije koji su bili punoletni, tako da nisu bili u obavezi da se podvrgnu DNK testiranju, te konačan broj dece koja su nastala kao broj incesta nije poznat.

Na jednom od sudskih procesa Roderik Kolt, sin Tima Kolta, proglašen je krivim za silovanje svoje nećake Petre, koja mu je ujedno bila i polusestra. Naime, Petra je bila biološko dete njegovog oca Tima i njegove sestre Beti, a Roderik nije jedini koju je zlostavljao. To je 2010. uradio i njen ujak Frenk tokom posete porodičnoj farmi, koji je prošle godine konačno osuđen za ovaj napad.

Petra je policiji još 2013. rekla da nikada nije išla u školu, da je živela u kultu i da sve njene tetke, ujaci i rođaci spavaju zajedno.

Betina i Rondina sestra Marta otvoreno je delila "bračnu postelju" sa svojim bratom Čarlijem Koltom, a rodila je šestoro dece. Veruje se da joj je neke od dece napravio ne samo Čarli, već i drugi brat Roderik, te otac Tim. I Marta je osuđena na dve godine zatvora nakon što je prikrivala očinstvo svoje dece, za koju je DNK testovima dokazano da su plod odnosa sa biološkim srodnikom.

Marta je u period između 1988. i 2006. rodila tri sina i tri ćerke, ali je jedna od devojčica umrla. Tvrdila je da su deca rezultat slučajnih susreta, što je sudija okarakterisao kao "dokazanom neistinom". Sud je takođe kao dokaz priložio snimanje razgovore Marte i brata Čarlija koji su bili puni "kikotanja i seksualnih aluzija".

Čarli Kolt, koji se prvobitno suočavao sa 27 optužbi, proglašen je nevinim po dve tačke optužnice i oslobođen, dok je ostatak optužbi povučen.


Druge dve ćerke Tima Kolta takođe su osuđene za krivokletstvo zbog pokušaja da sakriju identitet očeva svoje dece. Beti je osuđena po četiri tačke za krivokletstvo, jednoj za laganje pod zakletvom i jednoj za uznemiravanje suda, a dobila je kaznu od 14 meseci zatvora. Ronda je takođe dobila 14 meseci zatvora zbog lažnog svedočenja.

DNK testiranje otkrilo je da su sve žene imale decu čiji su očevi bili otac, brat, polubrat, ujak, deda ili nećak.

Od prvobitnih 80 optužbi koje su podignute protiv osam pripadnika porodice Kolt, a koje su uključivale incest, seksualno zlostavjanje dece, zanemarivanje dece i krivokletstvo, mnoge su odbačene. Iako je svih osam članova porodice završilo u pritvoru nakon hapšenja 2018. godine, samo je polovina osuđena na zatvorsku kaznu.

Tri člana porodice - Roderik, Marta i Derek, obavestili su 2020. sud o nameri da ulože žalbu na presudu, ali je pravo na to isteklo.

Zastrašujuća porodična istorija prožeta neprestanim incestom otkrivena je pre devet godina, kada su vlasti otkrile oko 40 rođaka koji žive u nehumanim uslovima u kampu u zaleđu Novog Južnog Velsa. Svi su živeli u starim kamp-prikolicama, šatorima i šupama, bez tečne vode, struje i toaleta, a deca su govorila jedva razumljiv engleski.

Nakon što je njihova farma otkrivena klan je putovao po udaljenim delovima Australije, nastupajući u kantri predstavama na festivalima, a čak su izdali i albume na čijim omotima je Tim Kolt sa troje dece. Jedan od albuma je čak najavljen kao zbirka porodičnih ljubavnih pesama.

Većina dece je sada odrasla, žive u boljim uslovima, zdraviji su i njihova lična higijena je unapređena, ali i dalje su u sencu trauma iz detinjstva. Neki od njih imaju nisko spuštene uši ili pogrešno pozicionirane oči, ili izgledaju decenijama starije od stvarnog uzrasta, a sve kao rezultat incesta.

Autor: