AKTUELNO

Umesto da se trude da sačuvaju turiste, ponašaju se kao da su Bogom dani.

Crna Gora je mnogim našim građanima omiljena destinacija za letovanje, pa upravo zbog toga mnogi srpski turisti trenutno provode godišnje odmore upravo na crnogorskom primorju.

Iako s jedne strane vlasnici lokala i ugostiteljskih objekata na crnogorskom primorju kažu da su nezadovooljni i ljuti na naše turiste jer ne dolaze u kafiće i restorane već uglavnom borave na plažama na peškirima, s druge strane pojedini naši turisti su nezadovoljni uslugom ugostitelja u komšiluku.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

- Nikad nismo imali ovako sirote goste iz Srbije. To nisu paradajz, nego pašteta turisti. Oni nemaju ni za povrće, paradajz je za njih luksuz. Na sve se žale i sve im je skupo. Užas! - pričali su nedavno za medije ugostitelji sa crnogorskog primorja.

Ipak, turista V. Đ. (23) kaže da je bio u najmanju ruku iznenađen reakcijom konobara u jednom restoranu na Slovenskoj plaži u Budvi kada je seo da popije kafu.

- Stigao sam na plažu oko pet sati popodne. Trebalo je da sačekam devojku da dođe, pa da sednemo u restoranu nešto da ručamo. Za to vreme sam seo u kafić da popijem kafu i piće da se osvežim malo jer je bilo pretoplo. Zauzimam jedan sto napolju i prilazi mi konobar. Poručujem kafu i ceđenu narandžu - priča V. Đ. i dodaje:

Međutim, samo što sam to izustio konobar me sasekao rečenicom rekavši mi da ne mogu sam da sedim za stolom i pijem kafu i piće, već da ako želim da ostanem tu moram da poručim i hranu.

Foto: Unsplash.com

Sagovornik kaže da ga je ta rečenica i ton konobara razbesneo i šokirao.

- Istog trenutka sam ustao sa stolice i otišao. Ne mogu da verujem da se onako ophode prema gostima. Sačekao sam devojku i otišli smo u drugi restoran da ručamo. Nisam hteo opet da ulazim tamo zbog bezobrazluka konobara koji mi je na drzak način saopštio da ne mogu da budem za stolom i da "samo pijem piće". Ovo mi se još nije desilo. Svakako bih tu bio petnaestak minuta najviše. Izvinjavam se što sam hteo da platim i što bih zauzeo mesto dok popijem kafu.