AKTUELNO

Kritikujemo Srbe, a svi drugi su kulturni i štedljivi.

Tokom letovanja nam uglavnom pažnju privlače stvari koje rade naši sunarodnici, jer iz nekog razloga više na njih obraćamo pažnju, dok istovremeno stranci rade iste, a možda i gore.

Tako kritikujemo Srbe koji štede na letovanju i pogrdno ih nazivamo "paradajz turistima", dok su nam Nemci koji nose kafu u termosu štedljivi i racionalni.

Ovo je primetila jedna članica Fejsbuk grupe "Live from Greece", koja je svoje zapažanje s kritičkim osvrtom i podelila.

Foto: Tanjug AP/Yorgos Karahalis

U odbranu naših ljudi, ona je dala i primer suseda sa letovanja, porodice iz inostranstva, koja je sa terase unela sto za ručavanje unutra, a u suprotnom pravcu, otišle su komoda i noćni stočić. Njenu objavu prenosimo u celosti.

"Nisam raspoložena za pisanje, ali moram, jače je od mene. Čitam danima po portalima o srpskim turistima, naročito onim 'paradajz', njihovom ponašanju i slično, pa mi je muka. Ovako: jedna sam od, ne tako velikog broja ljudi, koji se 'skrpe' za letovanje, najviše zbog deteta, kao 90 odsto Srba.

Nemam ništa protiv crnogorskog i hrvatskog primorja, ali za iste pare, u Grčkoj, dobijemo više svega (ne bih detaljisala). Dalje, mogla sam da letujem all inclusive 10 dana, ali rešila sam da budem 'paradajz' turista, 15 dana. Stvar izbora. Za razliku od Nemaca, ne nosim termos sa kafom na plažu, naručim je u baru. Ali, oni su 'štedljivi', ja sam 'paradajz' turista. Da, deca se čuju na plaži, vrište, smeju se, prskaju, rone, roditelji podetinjili sa njima, valjda su zato i došli na more.

Foto: Facebook.com/Live from Greece

Samo srpska deca to rade! Bugarska, rumunska rone, ćute, pantomimom dozivaju roditelje. Naravno da se šalim, oni se čuju takođe.

U all inclusive hotelima, mrtva je trka među turistima, raznih nacija, ko će više da stavi u tanjir, tako da najgori nismo, ali se redovno priča da jesmo.

Komšije do nas (stranci) uneli sto za ručavanje u apartman (pojma nemam zašto), na terasu izneli komodu i noćne stočiće. Ali, to su 'pametni' stranci. Šta mi ima da gledamo šta oni jedu, možda bi im naš sin tražio nešto.

Ovako su sigurni što se obroka tiče. Elem, da smo mi to uradili, već bismo bili na nekom portalu. O tome kako mere svaki gram svega što kupe, neću da pišem. Eto, malo da 'pljucnem' po drugima, ukratko, materijala ima, ali me mrzi.", napisala je ona u objavi, koja je već dva dana u žiži pažnje članova grupe, a komentari ispod se neprestano nižu.