U okviru festivala organizovano je veliko takmičenje u kom učestvuju kuvari iz cele Srbije. Tema takmičenja je vojvođansko jelo na moderan način, a predsedik žirija je poznati kuvar Steva Karapandža.
Festival „Ukusi Vojvodine” nudi jedinstvenu priliku da na jednom mestu i svim svojim čulima iskusite autentičnu Vojvodinu. Zato je ovo događaj koji pravi hedonisti ne smeju propustiti.
U Limanskom parku, kao nikada pre, posluženo je više od sto tipičnih vojvođanskih jela. Tradicionalni i nezamenljivi nedeljni ručak sa rinflajšem prelivenim sosevima što od mirođije, što od višanja ili paradajza, svakako je centralni događaj.
Jadraka Beljan Balaban, menadžerka festivala, kaže da „Ukusi Vojvodine“ imaju nekoliko segmenata.
Program festivala počeo je juče u jutarnjim satima kada je upriličeno takmičenje u kuvanju „Tradicionalno vojvođansko jelo na moderan način", degustacijom i prodajom domaćih proizvoda, kao i kulturno-umetničkim programom KUD-a "Sonja Marinković" i mališana iz PU "Radosno detinjstvo".
Nakon svečanog otvaranja posetioci i učesnici festivala imali su priliku da uživaju uz zvuke Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine, kao i sastava "Hat matters Quintet".
U Limanskom parku predstavljeni su svi proizvođači domaćih proizvoda - sireva, kulena, povrća, ajvara i svih onih koji mogu da se nađu širom Vojvodine u malim proizvodnjama na poljoprivrednim gazdinstvima. Pored proizvođača domaćih proizvoda na Festivalu su predstavljeni i restorani iz Vojvodine koji imaju u ponudi vojvođanska jela. Tokom oba dana festivala održana su takmičenja kuvara, zatim bogat zabavni program, kao i edukativne radionice za najmlađe.