AKTUELNO

Murali Milana Bulatovića i Sanje Momčilović koji će nositi poruku slobode biće predstavljeni u subotu 19. avgusta u 19 sati, kao uvod u "FreeDom Art Festival" Doma omladine Pančevo, u Ulici generala Petra Aračića.

Ovom prilikom posetioci će moći da se upoznaju i sa celokupnim programom festivala koji će trajati od 19. do 27. avgusta.

Foto: Promo

Milan Bulatović završio je osnovne i master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na kome je sada i na doktorskim umetničkim studijama grafike. Bavi se slikarstvom, grafikom, digitalnom grafikom i crtežom. Izlagao je do sada na šest samostalnih i više kolektivnih izložbi. Učestvovao je u nekoliko kreativnih radionica i likovnih kolonija, a njegovi radovi mogu se naći i u javnom prostoru, navodi se u saopštenju Doma omladine Pančeva.

Sanja Momčilović je na završnoj godini osnovnih akademskih studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, digitalnom grafikom i sito-štampom, a predmet njenog rada je ispitivanje vizuelnog potencijala u odnosu publika–delo, kao i položaj i percepcija savremenog umetničkog dela u okviru današnjeg društva u celini.

Istog dana, na Platou Milana Mladenovića, biće održan koncert duvačkog orkestra umetničkog udruženja „Farra Fanfarra” iz Portugalije, s početkom od 21.30, dodaje se u saopštenju.

„Farra Fanfarra” je veliki portugalski umetnički kolektiv iz Lisabona, a čine ga muzičari i zabavljači koji su visoko specijalizovani za grupnu euforiju i prenos zaraznih ritmova kroz moć akustične muzike i duvačkih instrumenata. Mešanje različitih muzičkih stilova – funk, jazz, rock, disko i punk, kao i latino i balkanskih ritmova, garantuje jedinstven i nepredvidiv doživljaj. U Pančevo dolaze nakon nastupa u Guči i obećavaju nezaboravno veče.

Na ovogodišnjem „FreeDom Art Festivalu” u šest dana, kroz trinaest programa, na pet lokacija u gradu predstaviće nam se više od 120 umetnika.

#Beograd

#Događaji

#Festival

#kultura

'