AKTUELNO

Trejsi Nikol Luis kolekcionarka predmeta iz poznatog filma o čarobnjaku Hari Poter do sada je sakupila preko 5000 figura iz poznatog serijala, čime je oborila dosadašnji rekord privatne kolekcije.

Iako je većina obožavatelja serije obavezno donela nešto od magičnog čarobnjačkog univerzuma Harija Potera u svoj dom, niko nema kolekciju nalik onoj koja pripada Trejsi Nikol-Luis.

Specijalna izdanja knjiga i njihovih različitih spin-off-a, mekane igračke, privesci za ključeve, ilustracije, verne reprodukcije rekvizita iz filmova: kada je u pitanju izbor robe Harija Potera iz sveta čarobnjaka je beskrajan.

Foto: Printscreen YouTube/GUINNESS WORLD RECORDS

Sa ogromnim brojem od 5.284 predmeta, u aprilu 2021. godine, Poterhed iz Mid Glamorgana, oborio je rekord za najveću kolekciju nezaboravnih figura Harija Potera. Superfan je počeo da kupuje artikle Harija Potera 2002. godine, odmah nakon rođenja njenog sina, i od tada nikada nije prestao!

Njene omiljene stvari su torbe.

Od Lego reprodukcija čarobnjačkog univerzuma do sanjivih objekata poput ograničenog izdanja Fajrbolt patika, kao i skup akcionih figura koje vrte glavu, Trejsi je oborila prethodni rekord za 2.187 artikala.

Ali Trejsi nije samo obožavalac sage o Hariju Poteru, a njena kolekcija se ne ograničava na tajne Hogvortsa.

Velški kolekcionar takođe drži rekord za najveću kolekciju uspomena iz sveta čarobnjaka, proširujući univerzum Harija Potera u franšizu Fantastične zveri Varner Brosa.

Venčanje na temu Hari Potera

Njena kolekcija se proteže od Hogvartsa do Iivermornija, od Harija Potera do avantura Njuta Skamandera, u magičnom svetu koji je rastao sa godinama.

Foto: Printscreen YouTube/GUINNESS WORLD RECORDS

Ova kolekcionarka je toliko opčinjena serijom čarobnjaka da je čak imala i venčanje na temu Hari Potera! Ona svoju ogromnu kolekciju čuva u tri odvojene sobe u kući u kojoj živi.

Nakon nekoliko dugogodišnjeg prikupljanja novih figura i knjiga, prema veb sajtu Maglenet, Trejsi je takođe morala da kupi veću kuću kako bi smestila sve veće blago stvari inspirisanih Hogvortsom.

Foto: Printscreen YouTube/GUINNESS WORLD RECORDS

Prethodna rekordna titula za najveću kolekciju memorabilija čarobnjačkog sveta pripadala je Viktoriji Meklin.

Superfan Viktorija, koji je takođe iz Velsa poput Trejsi Nikol-Luis, sakupila je neverovatnih 3.686 artikala za 18 godina.

Neki komadi u Viktorijinoj kolekciji su joj posebno dragi i zaista izvanredni — poput zadivljujuće, izuzetno retke 24-karatne pozlaćene zlatne slagalice iz Japana.

Foto: Printscreen YouTube/GUINNESS WORLD RECORDS

Viktorija je započela svoju kolekciju 2001. godine i trebalo joj je 18 godina, od svoje 21. godine, da napravi izvanredan sklop magičnih predmeta.