AKTUELNO

U manastiru Rakovica, ispred koga je sahranjen srpski patrijarh Pavle, služen je parastos povodom sedme godišnjice njegove smrti.

Okupilo se na stotine ljudi, a brojni među njima su pričali o čudima na njegovom grob. Prema njihovim svedočenjima i svedočenjima žena koje u manastir dolaze svake nedelje kako bi pomagale monahinjama, grob patrijarha Pavla ima isceliteljske moći.

Baka Milanka priča da je na svojoj koži osetila sve moći patrijarhovog groba. - Prošlo je sedam godina od kada je umro, četvoro unučadi sam za to vreme dobila, uprkos lomu kuka i drugim bolestima, opet sam dobro, a sve zahvaljujući njemu. Posle svega što sam doživela, mnogo mi je pomogao patrijarh - kaže nam ona. Studentkinja Ivana iz Gračanice juče je obišla grob kako bi mu odala počast i pomolila se za Kosovo.

Foto: Wikipedia

- Malo nas je ostalo na Kosovu, ali uzdam se u boga i molitve patrijarha Pavla, pa se nadam da ćemo se vratiti. Jedan Rus je njega najbolje opisao. Rekao mi je: “Vi Srbi Pavla morate da gledate kao Svetog Savu, on je za vas toliko veliki”. Makar ovog 15. novembra svi treba da ga se setimo, mada je to čovek kog treba da se setimo svakog dana - kaže Ivana.

S.M.

#Grob

#Isceljuje

#Patrijarh Pavle

'