AKTUELNO

Filip Tejlor, direktor finansijskog sektora jedne kompanije u Velikoj Britaniji, otpušten je posle skandala koji je izazvao na Zoomu tokom razgovora sa koleginicom.

Tejlor je u jednom trenutku sastanka u julu 2020. godine, smatrajući da je red za neformalan razgovor, opušteno rekao pred koleginicom da mu se čini da njoj treba kobasica, što joj je i ponudio.

Potom je ustao i u kadru se našlo njegovo međunožje, odnosno uski donji veš koji je nosio za vreme sastanka.

Koleginica je ubrzala razgovor i okončala ga, a onda ga je prijavila sektoru firme nadležnom za seksualna uznemiravanja. U roku od desetak dana, Filip Tejlor je otpušten.

Tejlor je bio šokiran. Prilikom razgovora sa svojim šefovima, kojima je prisustvovala i dotična koleginica, Filip je tvrdio da se obraćao psu koji je stajao kraj njega na Zoomu i koji obožava kobasice.

Potom je istakao da je ustao misleći da je sastanak završen, a to što je bio u donjem vešu ispratio je konstatacijom da nije ni prvi, a ni poslednji koji je tako vodio razgovore tokom epidemije koronavirusa. Na kraju je naglasio i da mu je supruga sa detetom bila u drugoj sobi.

Koleginica je istakla da je i pre tog sastanka sa Filipom imala nekoliko “čudnih” dijaloga punog seksualnih konotacija, te da joj je zbog slučaja “kobasica i donji veš” prekipelo.

Ona je rekla da nema nikakve šanse da je Filip sve uradio spontano, ustao i pokazao joj međunožje. Tvrdila je da je znala i pre sastanka da joj se dopada, ali je gledala da uvek bude s njim u profesionalnom odnosu.

Na kraju, na temu kobasice, istakla je kako se Filip tada možda zaista obraćao psu koji voli da jede to meso, ali kako onda objašnjava jedan komentar na njen post na Instagramu kada joj je napisao da bi njoj dobro došla kobasica?