AKTUELNO

Jedan Jutjub istraživač došao je do neverovatnog otkrića nakon što je naleteo na šupljinu i prostoriju ispod drveta, koje su ga dovele do zapanjujuće očuvane pećine vitezova templara.

U video-snimku koji je objavljen na Jutjubu, Brendon Iksplors otišao je na put u Šifnal u Šropšilu u Engleskoj, nakon što je pročitao da u tom kraju postoji pećina koja je stara 700 godina.

Nakon što je pronašao ulaz u pećinu, Brendon je priznao da je "izgledala zaista jezivo" i da je "bio u nedoumici" oko spuštanja, ali da je ubrzo bio zapanjen onim što je otkrio uprkos osećaju "klaustrofobije“.

Iako su u pećini bili vidljivi tragovi smeća i grafiti po zidovima, ona je i dalje bila u besprekornom stanju s obzirom na to da se smatra da je "izgrašena" u 18. veku. Iako se spekuliše da je pećinu napravio vitez templar, nema dokaza u prilog tome.

Brendonov prijatelj koji ga je pratio na putovanju, istakao je da su ovakve pećine navodno uklete zbog satanskih i crnomagijskih rituala koji su tamo izvođeni. Da u tim pričama ima istine počeli su da sumnjaju kad im je, uprkos punim baterijama, svetlo počelo da se gasi.

U jednom trenutku su pronašli i fotografiju čoveka nazvanog "Pol Džouns" za koga veruju da je bio žrtva paganskog rituala.

Brendon je ispričao da je bio iznenađen koliko je lepa i velika pećina. "Neko se spustio dole i potrudio da napravi prelepe rezbarije, mora da su bile savršene kada su napravljene", rekao je on.

Jedan zid pećine se urušio pa se strahuje za strukturalnu bezbednost pećine, Vitezovi templari bili su katolički vojni red osnovan 1118. godine u Jerusalimu i bili su posvećeni papi. Broj članova brzo je porastao i u jednom trenutku ih je bilo 20.000.

Kada su izgubili svete zemlje u krstaških pohodima i podrška redu je počela da propada i templari su ugašeni 1312. godine kada je papa Klement V popustio pod pritiskom francuskog kralja Filipa IV posle glasina o tajnim ceremonijama inicijacije vitezova.