AKTUELNO

Četiri obojene zmijice sa leve strane i osam neobojenih sa desnih. Jedino objašnjenje koje stoji jeste: "Oboj kao što je započeto". Izgleda da je zadatak zbunio mnoge. Da li je i vas?

Nije toliko retko da se u udžbenicima nižih razreda osnovne škole pronađu zadaci koji će zbuniti i one najbolje. Iako na prvi pogled izgedaju "trivijalno" za nekog ko ima znanja i životnog iskustva, često postoji i začkoljica pred kojom umeju da zastanu i učiteljice.

Koliko god ovaj zadatak izgledao lako rešiv na prvi pogled, mnogo korisnika Tvitera je ostavio u čudu, pa su usledili mnogi komentari zbunjenih tviteraša da im se pojasni šta se od njih očekuje u zadatku.

"Glupa sam. Ne kapiram, majke mi! Evo gledam već dva minuta u crtež...", "Ja sam gledao i po x i po y osi kretanje, ali izgleda da je samo smer u pitanju, gore, dole, levo, desno.", "Ja na ovo gledam kao na lekciju da i čika (odrasli) koji je pravio knjigu može da pogreši", samo su neki od mnogobrojnih komentara u kojima priznaju da ne znaju da reše zadatak i izražavaju sumnju da je možda greška i u postavci.

Da li je vama jasno šta se traži u zadatku i kako treba da se reši?

#zadatak

#škola