AKTUELNO

Na internetu je objavljen video-snimak žene u suknji.

Jednu Saudijku privela je policija nakon što je na internetu objavljen video-snimak na kojem se vidi kako šeta pustom ulicom u suknji i kratkoj majici, javila je saudijska državna televizija Ehbarija.

Video-snimak razgnevio je neke korisnike društvenih mreža u konzervativnoj muslimanskoj kraljevini, koji su svoja reagovanja objavili uz haštag "Suditi modelu Hulud" - za šta navode da je ime koje žena koristi u aplikaciji Snepčet, prenosi Rojters.

Mnogi kritičari podelili su na svojim nalozima na društvenim mrežama sporni video-snimak, zamrljavši njene nage noge i stomak.

Foto: YouTube screenshot

Korisnici su identifikovali ulicu kojom žena hoda, između zidova koji se izdižu sa strane, kao deo sela Ušaikir, koje pripada saudijskoj kulturnoj baštini.

- Rijadska policija privela je ženu koja se pojavila nepristojno odevena u Ušaikiru i uputila je javnom tužiocu - navela je televizija Ehbarija na svom zvaničnom nalogu na Tviteru, uz popularni haštag.

Saudijska Arabija se pridržava strogog tumačenja islama i zahteva od saudijskih žena da nose konzervativnu odeću, napominje britanska agencija.

#Policija

#Žena

'