AKTUELNO

Ulaz je besplatan, a ova manifestacija traje do 18. novembra.

Najbolji i najaktuelniji filmovi o ekologiji i životnoj sredini, kreativne i ekspertske radionice i predavanja, foto izložbe i instalacije biće na programu 7. Međumenarodnog festivala zelene kulture "Green Fest", koji počinje sutra u Domu omladine Beograda, najavili su organizatori.  Svi sadržaji su besplatni, ali zbog kapaciteta raspoloživih sala, prednost će imati posetioci koji su blagovremeno rezervisali i preuzeli ulaznice putem zvaničnog portala.

Prva projekcija na festivalu biće film "Hvatanje sunca" u izvršnoj produkciji Leonarda Dikaprija. Festival će biti zvanično otvoren višestruko nagrađivanim filmom "Harmonija sa deponije", koji prati Reciklažni orkestar Kateure, paragvajske muzičke grupe čiji su instrumenti u potpunosti napravljeni od otpada, a koji dobijaju priliku da sviraju sa svetskim zvezdama, poput hevi-metal benda "Megadet" i pred zvaničnicima Ujedinjenih Nacija u Riju.

U takmičarskom programu biće prikazana 93 ostvarenja, odabrana na konkursu na koji je stiglo 1.455 filmova iz 98 zemalja. Ove godine program je podeljen u šest kategorija: animirani film, film do jednog minuta, omladinski film, kratki film, film o prirodi i srpski film.

Obrazovni program i ove godine donosi pregršt radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u prepodnevnom programu, a najavljeno je i predavanje profesorke Klaudije Zanfi iz Italije o projektima urbanog ozelenjavanja u Milanu, kao i panel diskusija na temu "Zašto životna sredina nije atraktivna na medijskom tržištu?".

J. Stanković

'