AKTUELNO

Silvan Elen (37) je Francuz kojeg je ljubav prema tetovažama koštao karijere. Zbog mnogih crteža po telu izgubio je posao vaspitača jer se roditelji žale kako deca od njega imaju noćne more.

On se pravda da je svojim izgledom hteo da ih nauči da poštuju različitosti.

Francuz koji u svojoj zemlji ima najviše tetovaža, dobio je otkaz nakon što se jedan od roditelja žalio na njegov izgled. On ima tetovaže po celom telu, licu i jeziku, a zenice su mu hirurškim putem obojili u crno.

Iako se jedan roditelj obratio direktoru ustanove da kaže kako mu je dete imalo noćne more posle dana provedenim sa Silvanom, on kaže da nije podučavao dete čiji se roditelj žalio i da su njegovi učenici „ skroz kul" prihvatili njegov izgled.

- Kad me ljudi vide izdaleka, mogu da pretpostave najgore, ali nije tako - rekao je on.

Elen, koji je poznat pod nadimkom "Freaky Hoody" (u prevodu jeziva kapuljača) kaže kako njegove tetovaže mogu da pomognu učenicima da prihvate ljude koji ne liče na njih.

- Deca koja me vide uče se toleranciji prema drugima - rekao je on za BFM TV.

Nakon otkaza dozvolili su mu da uči decu u predškolskom uzrastu, od šest godina i starije. Kako kaže, nije se pokajao što se tetovirao, a "pod iglom" je proveo oko 460 sati.

To podrazumeva i zahvat na očima zbog kojeg je morao da putuje u Švajcarsku pošto je tako nešto nezakonito u Francuskoj.

- Kada deca porastu možda će biti manje rasisti ili homofobi i neće na ljude sa invaliditetom gledati kao na cirkuzante - tvrdi ovaj vaspitač.