AKTUELNO

Kako uštedeti novac kada živite praktično na minimalcu? Svoje male tajne otkrio je jedan momak na društvenim mrežama...

Koliko god da vam zvuči neverovatno, ipak postoje ljudi koji uspevaju da ekonomišu tako mudro, da ne samo da ne prekoračuju svoje platežne mogućnosti "prženjem" kreditnih kartica, već i uspevaju da uštede na kraju svakog meseca. Pa čak i kada žive praktično na minimalcu...

Svoj plan štednje otkrile su dve Beograđanke - jedna koja živi u petočlanoj porodici i jedna koja iznajmljuje stan, a obe su imale neke trikove koji su im pomogli da ovajaju novac sa strane.

Svoje tajne podelio je jedan forumaš na društvenoj mreži Redit, a njegov plan štednje izazvao je oprečna mišljenja među korisnicima. Dok su mu jedni čestitali na dovitljivosti, ali i suzdržanosti u trošenju, drugi tvrde da "tako nešto nije moguće"...

Ono što ne uspevaju da shvate jeste kako neko ko zarađuje 40.000 dinara mesečno uspeva da na kraju godine ostavi po strani 220.000.

Foto: Reddit.com

"Ovako, ja radim za tu platu tačno 40.000 dinara, ne pijem, ne pušim i ne vozim kola, tu je velika ušteda već- Pomognem porodici nekih 150 evra ili više sve zavisi. Što se tiče hrane, uglavnom spremamo, retko kada šta poručujem. Odeća - ono, ne stidim se, niti nešto gledam da bude brendirano a i kad kupujem na primer 'Nike' patike, uzemem neke 6.000-7.000 dinara i miran sam godinu dana. Ja nosim majicu crnu od 600 dinara nije mi frka, razumeš već. Što se tiče izlazaka, idem dosta sa društvom, ima nas dosta, pa podelimo račune uvek. Ne oskudevam u ni u čemu, imam čak i za letovanje. Ovim tempom sam uštedeo oko 220.000 dinara", tvrdi korisnik ove mreže.

Njegova objava izazvala je lavinu komentara, a ono što je mnoge interesovalo jeste za koliko vremena je uspeo da uštedi ne tako malu svotu...

Foto: Reddit.com

"Ako se sećam dobro, bilo je potrebno godinu dana", kaže ovaj korisnik Redita i dodaje da je bilo malo teže uštedeti tokom zime, jer je više novaca odlazilo na račune za grejanje.

U proseku, kaže, ostane mu oko 150 evra svakog meseca koje ostavi sa strane, a na pitanje kako mu to polazi za rukom, ovaj momak skromno kaže:

"Sve zavisi od čoveka i prohteva, bar ja tako mislim."

Foto: Reddit.com

"Svaka čast", čestitali su mu mnogi, a ipak je većina zaključila da ne bi bili u stanjuu da to izvedu...

"Reci nam, KAKO?"

Šta vi mislite, da li je ovakav plan štednje nemoguć?

#Novac